Bahar Geldi Yaz Geldi

Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar kapalı mekânlardan çıkıp parklara akmaya başladı. Kadıköy Belediyesi irili ufaklı 123 parkı ile şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak

28 Nisan 2016 - 16:35
Havaların ısınmasıyla birlikte şehrin kalabalığı ve yorucu temposundan uzaklaşmak, dalgaların, kuşların yani doğanın sesini dinlemek isteyenler soluğu parklarda alıyor.
Fenerbahçe Parkı, Özgürlük Parkı, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Çetin Emeç ve Demokrasi Parkı ve son olarak koru içinde yer alan Sahrayıcedit Parkı… Kadıköy Belediyesi’nin birbirinden güzel 123 parkı, şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak oluyor.
Geçtiğimiz yıl Kadıköy’e 11 yeni park kazandıran Kadıköy Belediyesi parklarda eğlence ve eğitimi birlikte ele alıyor, her yaş gurubuna ve her ihtiyaca yönelik çalışmalar yapıyor.
Parklarda yer alacak oyun grupları ve malzemeler parktan yararlanacak insanların ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Örneğin daha çok yaşlıların kullandığı bir park ise burada yol boyunca oturma, dinlenme yerlerine rastlamak mümkün.
Her yaşa gurubunun dinlenip eğlenebileceği Kadıköy’deki parklarda engelliler için oyun gruplarından anne çocuk salıncağına kadar birçok alternatif var. Okumak istiyorsanız ağaç altında bir bank, çocuğunuzla sallanmak istiyorsanız anne- çocuk salıncağı, çocuğunuz oynarken siz de spor yapmak istiyorsanız spor aletleri var.
Yürüyüş yollarından, süs havuzlarına, oyun bahçelerinden, perma kültür alanlarından, kuş yuvalarına, spor aletlerinden engelli oyun gruplarına kadar Kadıköy’ün parklarında hem dinlenmek hem eğlenmek hem de spor yapmak mümkün.

11 YENİ PARK
İşte Kadıköy Belediyesi’nin kazandırdığı“çiçeği burnunda”11yeni park:
• Sahrayıcedit Mahallesi’nde Bankacılar Sitesi yanındaki yeşil alanın yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik bölüm yapıldı.
• Sahrayıcedit Mahallesi Batman Sokak’ta yapılan parkta basketbol sahası, spor aletleri ve çocuk oyun alanları bulunuyor.
• Sahrayıcedit Mahallesi Batman Sokak’taki bir başka parkta spor aletlerinin yanı sıra, çocuk oyun alanları ve oyun grupları yer alıyor.
• Merdivenköy Mahallesi Gümrük Sokak’ta yapılan parkta spor aletleri ve çocuk oyun aletleri yer alıyor.
• Kozyatağı Çamlıpark Sokak’ta toplam 1000 metrekare alana sahip parka süs havuzu ve oturma alanları yerleştirildi.
• Göztepe Pınar Sokak’ta yaklaşık 750 metrekare alan park oldu. Mini futbol alanı, oturma alanlarının yanı sıra çocuk oyun alanları, iki kuleli oyun grubu yapıldı.
• Acıbadem Zeamet Sokak’ta yapılan parka spor aletleri, oturma alanları, çocuk oyun alanı yapıldı.
• Erenköy Mahallesi Muhtarlığı yanındaki yaklaşık 500 metrekare alan parka dönüştürülerek, alana oturma grupları konuldu.
• Erenköy Mahallesi Gardenya Çıkmazı Sokak’ta bulunan yeşil alana basketbol, voleybol spor sahası ile spor aletlerinin ve çocuk oyun alanlarının olduğu bir park yapıldı.
• Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı yanında bulunan yaklaşık 750 metrekarelik alana çocuk oyun gruplar, spor aletleri ve oturma alanları yerleştirildi.
• Suadiye Mahallesi Muhtarlığı yanında bulunan yaklaşık 500 metrekare alana spor aletleri ve oturma alanları yapıldı.

VATANDAŞLARDAN TAM NOT
Kadıköylüler parklar ve yeşil alanların bakımı konusunda belediye çalışmalarından memnuniyetlerini ifade ediyor. Havaların da ısınmasını fırsat bilerek yemyeşil parklarda vakit geçirenler arasında başka ilçelerden Kadıköy’e geldiğini söyleyenler de var.
Torunuyla havanın da iyi olmasını fırsat bilerek parka geldiğini söyleyen Şahin Aktaş, “Çok güzel, bundan daha iyisi olmaz” dedi. Çocuklarıyla top oynayan ve ailece parka geldiklerini söyleyen Zafer Büyükhan, Kadıköy Belediyesi’nin hizmetlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, özellikle parklarla ilgili yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu belirtti. Atakent’ten eşiyle Kadıköy’e gelip, çocuklarıyla Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda vakit geçirmeyi çok sevdiklerini belirten Mete Erol-Gülay Karaata çifti de çevre düzenlemesi, yeşilliği, havuz kenarı ve çiçekleriyle çok güzel bir ortam olduğunu söyledi.

ARŞİV