Balbay'ın doğumgünü Adalar'da kutlandı

Adalar’da yapılan etkinlikte, CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın 52. yaş gününün kutlandığı etkinlikte dostları ve sevenleri buluştu.

16 Ağustos 2012 - 11:53
 
CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci yazar Mustafa Balbay'ın 52. yaşgünü 8 Ağustos Çarşamba günü Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.
“Balbay'a adalet ve özgürlük istiyoruz” konulu etkinlikte ilk olarak moderatörlüğünü Tevfik Kızgınkaya’nın yaptığı, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner’in konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi.
Şükran Soner, Balbay’ın işini çok seven, bitmeyen bir enerjiyle kendisini işine adayan bir gazeteci olduğunu belirterek, “Bedel ödemenin de güzel bir yanı olmalı. Diyeceksiniz ki bedel ödemenin güzel yanı olur mu? Evet, biz 12 Mart ve 12 Eylül’de bedel ödemenin güzel yanını yaşıyorduk. İnanıyorduk ki bir kavganın içindeyiz ve bu kavganın içinde tarafsak, birilerinin düzenini sarsmışsak sallamışsak onlar bize düşman olarak bedel ödetiyorlar. Bir anlamda bu bir kavga ve biz bunu hak ediyoruz. Ama bu sivil darbe hukukunun bedeli ödeyenleri açısından bu moral değerleri olduğunu düşünmüyorum. Eğer Balbay bugün hâlâ ayaktaysa bu onun özel kimlik olarak direnebildiğini gösteriyor” dedi.
Şu anki medyanın insanlık tarihinin en kirli medya olduğunun altını çizen Soner, “Gazetecilerimiz bu kirliliğin içindeki en masum kişilerdir. Medya bizim beynimizi satın alarak aptallaştırıyor ve kazanılmış haklarımızı kullanmamızı engelliyor. Balbay'ın içeride olması buna bir örnektir” yorumunu yaptı.
 
‘DİRENCİMİZİ BALBAY'DAN ALIYORUZ’
 
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal da bir ülkenin ordusunu kurabilecek kadar komutanın, bir ülkenin basınını kurabilecek kadar gazetecinin ve bir üniversiteyi doldurabilecek 2580 öğrencinin hapishanelerde olduğunu belirterek, bunların çoğunun ortak noktasının ise Cumhuriyeti korumak ve ülkelerini sevmek olduğunu söyledi. Balbay’ın 30 yıllık dostu olan Tevfik Kızgınkaya ise, Balbay’ın şu an bile dört duvar arasında yılmadan çalıştığını vurgulayarak, “Biz bu direncimizi ondan alıyoruz onun azminden alıyoruz” şeklinde konuştu. Kızgınkaya, Balbay’ın hapishanede yazıp yolladığı mektubu da sevenleri ile paylaştı. Konuşmaların ardından Ali Kemal Özdemir ile Hakan Güdükoğlu’nun bağlama ve gitarı eşliğinde türküler söylenerek Balbay’ın doğum günü pastası kesildi.


ARŞİV