Belediye bahçesinde yeniden kullanım pazarı

Yeni olan her şeyi satın almanın güçleştiği günlerde ikinci el pazarlarına rağbet artıyor. Kadıköy Belediyesi de ikinci el giysi ve bebek eşyalarının satış ve takası için bahçesini kullanıma açtı

10 Haziran 2022 - 10:34

Kadıköy Belediyesi’nin bahçesi önümüzdeki günlerde farklı bir pazara ev sahipliği yapacak. 19 Haziran Pazar günü kurulacak olan pazarda ikinci el kıyafetler ve bebek eşyaları el değiştirecek. Pazar günü 11.00-19.00 saatleri arasında kurulacak olan “Yeniden Kullanım Pazarı” kullanılmayan giysilerin satışı ya da takası ile hem ekonomik destek hem de geri dönüşümü hedefliyor. Kadıköy’de ikamet eden 80 kişinin en az 20 ürünle katılacağı pazarda hem nakit hem de takas usulü satış yapılabilecek.

Katılımcıların yaptıkları müracaat sonucunda kura ile belirlendiği, her kullanıcının bir kez stant açma hakkına sahip olduğu “Yeniden Kullanım Pazarı”na katılım kuralları şöyle:

  • Başvuru sahibinin hiçbir ticari faaliyette bulunmaması gerekiyor. Yapılacak araştırma sonrası ticari faaliyeti bulunan başvuru sahibi hakkını kaybedecek.
  • Stant yeri Kadıköy Belediyesi tarafından belirlenecektir. Her kişiye bir masa tahsisi yapılacak, ürünlerin getirilmesi, düzenlenmesi başvuranın kendi sorumluluğunda.
  • Başvuru sahipleri kendilerine ait giyim eşyalarını sattıkları bir ticari faaliyetleri olmadığı için kredi kartı ve hesap numarası kullanımı söz konusu olmayacak. Alışverişler nakit para kullanımı ya da takas yöntemi ile yapılabilecek.
  • Kadıköy Belediyesi satıcı ve alıcı arasındaki fiyat belirleme aşamasında taraf olmayacak. Satıcı ürünün değerini kendi belirleyecek.

AÇIK GARDIROP’A DESTEK

“Yeniden Kullanım Pazarı” kullanmadığınız eşyalarınızı Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası’na vermek için de iyi bir fırsat. Kadıköy Belediyesi’nin yaklaşık yirmi yıldır hizmet veren Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası Kadıköylülerin verdiği destekle binlerce malzemeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. 

Mağazada kadın, erkek ve çocuk giysilerinden ayakkabı, çanta, oyuncak ve tekstil ürünlerine kadar pek çok ürün var. Açık Gardırop 2.El Giysi Mağazası, Kadıköy’ün birçok noktasına yerleştirilen giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarından toplanarak gelen ve bağışçıların verdiği tüm ürünleri elden geçiriyor, kullanılamayacak durumda olanları ayrıştırıyor, temiz olmayan giysi ve tekstil ürünlerini de kuru temizlemeye gönderiyor. Mağazaya sıfır giysi, ayakkabı, kırtasiye ve kitap bağışları da yapılabiliyor. Kadıköy’de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere hizmet veren Açık Gardırop, afet ve yangın gibi acil durumlarda il ve ilçe dışında ihtiyaç duyan kişilere de destek veriyor.

Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası Adres: Eğitim Mahallesi Ahsen Çıkmazı Sokak, Sadıkoğlu Plaza 4 No:2/3, (0216) 545 72 28


ARŞİV