Belediyeden 6 bin çocuğa kitap

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile 4-13 yaş aralığındaki 6 bin çocuğa kitap seti hediye etti

27 Nisan 2022 - 12:26

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile 4-13 yaş aralığındaki 6 bin Kadıköylü çocuğa yerli ve yabancı yazarların roman ve hikayelerinin yer aldığı kitap seti yolladı. Hediye paketinin içinde boyama kitapları, kuru boya seti ve oyun hamuru da bulunuyor.  

Kitap setinde, Sait Faik Abasıyanık’ın “Sait Faik Abasıyanık Seçme Hikayeler”, çocuk hikayeleri ve halk masalları yazarı Samed Bahrengi’nin “Küçük Kara Balık”, Müge İplikçi’nin “Kömür Karası Çocuk”, Behiç Ak’ın “Çatıdaki Gezegen”, “Benim Bir Karışım”, “Kedi Adası” ile Adnan Binyazar’ın “Atatürk Anlatıyor” gibi birbirinden güzel eserler bulunuyor.  

ODABAŞI’NDAN MEKTUP

Hediye kitaplar gönderilen çocuklara bir mektup kaleme alan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şu ifadeleri kullandı:

 “Sevgili kardeşim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını kutluyoruz. Bu özel gününü, bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. 

Biliyorum ki, sevgiyle, bilimle, akılla yeniden yeşerecek yeniden şekillenecek Türkiye’nin ve güzel bir dünyanın temelini sen ve arkadaşların atacaksınız. Ve senden beklentimiz, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yurduna tutkuyla bağlı bir yurttaş olarak yaşaman. 

Gönderdiğim kitapları keyifle okuyacağını umuyorum. Bayramın kutlu, hedefin yüksek ve aydınlık olsun. 

Ailene de selamlarımı ilet lütfen.”

 


ARŞİV