Belediyeden ağaç dağıtımı

Kadıköy Belediyesi, “Daha yeşil bir Kadıköy” sloganıyla Orman Haftası’nda ücretsiz ağaç dağıtımı yaptı

28 Mart 2024 - 18:27

Kadıköy Belediyesi,  21 – 26 Mart Orman Haftası vesilesiyle “Daha yeşil bir Kadıköy” sloganıyla bu yıl da ücretsiz ağaç dağıtımına devam etti. Kadıköylülere, ilçede bulunan hastanelere, okullara, üniversitelere, askeri birimlere yapılan ağaç dağıtımı için başvurular,  18-22 Mart tarihleri arasında  https://www.kadikoy.bel.tr/   adresi üzerinden alındı.

Başvuru yaparak ağaç almaya hak kazananlar, huş, mavi ladin, sedir, oya, kırmızı yapraklı akçaağaç, çınar, süs elması, ıhlamur, gürgen, süs eriği, sığla, tijli manolya, erguvan, süs kirazı, dişbudak gibi ağaçlardan ücretsiz 5 tane aldı. Hafta kapsamında toplam bin ağacın dağıtımı yapılacak. Ağaç dağıtımı, Selamiçeşme Özgürlük Parkı ağaç depo alanında 25 Mart ile 05 Nisan tarihlerinde hafta içi 09.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. 

19 Mayıs Mahallesi’nde oturan Gonca Alpugan, “Kadıköy Belediyesi’nin ağaç dağıtımı yapması çok güzel. Apartmanımızın bahçesi için özellikle manolya istedim. Fazla yeşil alanımız yok. Var olan alanı da yeşillendirmek istedik. Bahçemiz küçük ama yazın ağaçların gölgesinde oturmak çok güzel.” dedi.

“BELEDİYE BİZİ SEVİNDİRDİ”

Saim Bozdoğan da şunları söyledi: “Yoğurtçu Parkı’nın orada oturuyorum. Apartmanımızın bahçesi için ıhlamur, erguvan ve oya ağacı aldık. Yeşil alan yaratmak için güzel bir proje. Belediye bizi çok sevindirdi. Ağaç bulmak kolay değil. O yüzden çok teşekkür ediyoruz. Bu çok güzel bir fırsat oldu. Betonların arasında yeşili görmek iyi geliyor.” 


ARŞİV