Belediyeye 'Okuma Kültürüne Katkı' ödülü

Sanat, edebiyat ve kütüphane alanında yürüttüğü çalışmalar sebebiyle Kadıköy Belediyesi’ne ‘Okuma Kültürüne Katkı Ödülü’ verildi

10 Nisan 2015 - 09:39
 
Erhan DEMİRTAŞ
Okul Kütüphanecileri Derneği 2013 yılından itibaren vermeye başladığı Geleneksel “Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri”nin üçüncüsünü 51. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirdi.
4 Nisan 2015 Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde, Kadıköy Belediyesi’ne, sanat merkezleri açarak toplumu sanat, edebiyat ve kütüphane ile buluşturduğu için Okuma Kültürüne Katkı Ödülü verildi.
Kadıköy Belediyesi adına ödülü alan Başkan Yardımcısı Ülkü Koçer, Kadıköy Belediyesi’nin eğitim kültür ve sanat alanında çalışmalar yürüttüğünü bundan sonra da bu alanda gerekli çalışmaların Belediye tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.
Yerel yönetimlerin temizlik ve alt yapı hizmetlerinin dışında eğitim ve kültür alanında da çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Koçer, şöyle konuştu;” Belediyelerin temel görevi temizlik ve altyapı gibi algılanır. Ancak belediyeler merkezi idarenin eksik bıraktığı kültür sanat alanında da çalışmalar yapar. Bu algıyı değiştirmek için bu konuyla özel olarak ilgilenilmesi gereklidir. Belediyemizin hizmete açtığı Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi de buna örnektir.”


HALDUN TANER ÖYKÜ EVİ YOLDA
Kadıköy Belediyesi’nin Haldun Taner Öykü Evi’ni Kadıköylülerle buluşturacağını söyleyen Ülkü Koçar,  “Amacımız burada yaşayan insanların bu olanaklardan faydalanmasını sağlamaktır. Gençlerin, çocukların ilgi alanları daha farklı, bizim zamanımızda olduğu gibi değil. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerek ancak okuma kültürünün de geliştirilmesi gerekli. Çocuklar ve gençler için Haldun Taner Öykü Evin’i düzenleyeceğiz. Çocuklar, dijital ortamda kitap okuyup, Keşanlı Ali Destanı’nı ekranda izleyebilsinler istiyoruz” diye konuştu.
Törende ayrıca, 40 yılı aşkın bir süredir çocukların nitelikli edebiyat ile buluşması için çocuk kitabı çizimleri yapan Çizer-Ressam Mustafa Delioğlu ve çocukların okuma alışkanlığı kazanması için okuma kampanyaları, projeleri organize eden Çocuk Vakfı Başkanı, Yazar Mustafa Ruhi Şirin’e de ödül verildi.
Yayıncı kategorisinde ise Günışığı Kitaplığı, Okuma Kültürüne Katkı Ödülü’ne layık görüldü.

ARŞİV