Bir tatlı huzur için…

Müzisyen Vedat Sakman, şarkılarındaki dinginliği Kalamış’ın huzuruna ekledi.

26 Eylül 2014 - 13:55

“Ankara’da âşık olmak zor iki gözüm” diyip bizi “şişedeki İstanbul’a” davet eden, “ayrılığın da sevdaya dâhil olduğunu” hatırlatıp “küçük öyküler” anlatan müzisyen Vedat Sakman, 10 yıllık Cihangir macerasının ardından mekânını Kadıköy’e taşıdı.

Kalamış’taki The Jazz Room’u Mekân Sakman Club’a dönüştüren Vedat Sakman, “kendimize çalacak bir dam yaptık” diyor. Sadece kendisine değil, canlı performansına güvenen müzisyenlere de bir kapı açıyor… Dünya mutfağını da müzik dinlemeye gelenlerin beğenisine sunan Mekân Sakman Club’ta buluştuğumuz Vedat Sakman, her zamanki güler yüzü ve naifliğiyle karşılıyor bizi.

Kapı önünde yaptığımız sohbetimiz sık sık çevreden geçenlere verdiği selamlarlarla kesiliyor. Henüz Nisan ayında bu tarafa geçmiş taze Kadıköylü olarak Sakman, Kalamışlıların ilgisinden memnun.

Beyoğlu’ndaki Cezayir Sokağı’nda 10 yıl boyunca çaldığı mekânını neden bıraktığını şöyle anlatıyor Vedat Sakman: “Oradaki ortam bozuldu. Cezayir sokağının yapılışında da ben vardım. Yapma amacımızdan saptı orası, bambaşka bir şekle döndü. İlk işletmecilerden en son biz kaldık, biz de ayrıldık. Orada başka bir anlayış başka bir hava oluştu o yüzden buraya geldik.”

KALİTELİ MÜZİK DİNLEYİN

Kızı ve oğluyla birlikte kurduğu Sakman Prodüksiyon Şirketi olarak yıllardır Kalamış’ta olan The Jazz Room’u devralan aile, biraz da bu mekânı yaşatma derdinde. Sakman “The Jazz Room çok güzel bir mekân, çok uğraşılmış burası için, çok da güzel şeyler yapılmış ama ticari olarak yürümemiş. Biz de bir deneyelim istedik. Umarım yaşatabiliriz.” diyor.

Hala Cihangir’de yaşayan Vedat Sakman, her akşam mekâna geliyor ama sadece Cumartesi akşamları grubuyla birlikte çalıyor. Diğer günlerse, farklı gruplar performanslarını sergiliyor. Akustik performans yapabilen sanatçılar Mekan Sakman’da dinleyenleriyle buluşuyor.

“Canlı müzik yapam yemekli yerler çok azaldı” dediğimizde ise Sakman itiraz ediyor: “Yo öyle de değerlendirmeyin burayı. Sahneye bir müzisyen çıkıyor, insanlar da müzik eşliğinde yemek yiyor gibi bir durum yok. İnsanlar buraya o geceki performansı dinlemeye geliyor. Genelde yemeklerini bahçede yiyip sonra içeri oturuyorlar ve müziklerini dinliyorlar.”

MUTFAK ZENGİN

Mekan Sakman, zengin bir mönüye de sahip. Ekim ayından itibaren dünya lezzetlerine de ağırlık verecek mekânda içki mönüsünü misafir profili belirliyor. Mekân, 17.00’de açılıyor. Hafta içi müzik programı 22.00’de başlıyor, 24.00’e kadar sürüyor. Canlı müziğin olduğu akşamlar mekana giriş ücreti 25.00 TL. Geceyi Mekan Sakman Club’ta geçirmek isteyen iki kişilik bir çiftin ortalama ödeyeceği hesap 120 TL civarı oluyor. Kahvelerse müessesenin ikramı. Adres: Itri Dede Sokak No: 9/1 Kızıltoprak /0216 550 99 85 – 0535 235 11 87

 

Etiketler; Vedat Sakman

ARŞİV