“Bisiklet Kadınları”ndan Çalıştay

Engelsiz Pedal Derneği bünyesinde, görme engelli bisikletçileri ve kadın pedal arkadaşlarını biraraya getirmek amacıyla faaliyet gösteren “Zincir Kıran Kadınlar” ekibi, Bisiklet Kadınları Çalıştayı düzenliyor.

20 Şubat 2019 - 12:35

23 Şubat Cumartesi 16.00 ile 24 Şubat Pazar 19.00 saatleri arasında Yeldeğirmeni’ndeki Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yapılacak bu çalıştay; kadınlar arası iletişim ve dayanışma yolunda bisikletin gücünü ve onarıcı etkilerini tüm katılımcılarla paylaşmayı amaçlıyor. Akademisyenler, gezginler, yarışçılar, terziler, aşçılar, engelliler, aktivistler kısaca bisikleti hayatına sokmuş çeşit çeşit kadının destek verdiği çalıştayda, Kadınlar yol bisikletinden, tandeme, fixie’den katlanabilir bisikletlere kadar tüm bisikletlerle yola çıkıp özgürleşme hikayelerini anlatacak.

Çalıştayda söyleşilerin yanı sıra 4 tane de atölye yer alacak. Kask kişiselleştirme, eski bisiklet zincirlerinden aksesuar yapma,  ilk yardım çantası dikme ve bisiklet tamir konularında yapılacak bu ücretsiz atölyeler, katılımcılara bisikleti daha da çok sevdirmeyi amaçlıyor.


ARŞİV