BİSİKLETLİLER yolunu arıyor

Kadıköy Belediyesi, ilçeye yapılacak yeni bisiklet yolları için bisiklet kullanıcılarıyla çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor

16 Nisan 2015 - 16:43
Berivan TANRIVERDİ

Kadıköy Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Bisiklet Çalıştay’ının üçüncüsü 12 Nisan Pazar günü Akademi Kadıköy’de yapıldı. Çok sayıda bisikletlinin yanı sıra, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katıldığı çalıştayda, hayata geçirilmesi planlanan İnönü Caddesi Bisiklet Yolu ile ilgili projenin sunumu yapıldı.

Sahrayıcedid Mahallesi’nde bulunan İnönü Caddesi üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan bisiklet yolu projesi ile, yol güzergahının, D-100 karayolunda yer alan Kozyatağı metro istasyonunun Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi çıkışından devam ederek Özgürlük ve Göztepe Parkları ile sahil yoluna kadar bağlanması hedefleniyor.  Projeyle, mevcut araç yolunun üç şeride düşürülerek hem araç duraklamalarını engellemek hem de ara sokaklara güvenli bağlantılar oluşturulmak isteniyor.

Modern bisiklet yolu yapımı için kullanılan bollard(baba) yerine tijli ağaçlar yerleştirme yönteminin de araştırma aşamasında olduğu belirtildi.
Her yaş grubundan yurttaşın güvenle kullanabileceği öngörülen bisiklet hattı, Kadıköy genelinde sahil şeridi dışında oluşturulacak en önemli bisiklet yolu olacak.  

“CEZALAR CAYDIRICI OLMAYABİLİR”
Toplantıda, mevcut bisiklet yollarına araç park edilmesi konusu da konuşuldu. Bazı bisiklet kullanıcıları Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na ceza yaptırımının söz konusu olup olamayacağı sorusunu yöneltti. Nuhoğlu “Bizler burada bir kamuoyu oluşturmak için toplandık. Eğer insanlar bisiklet kullanımını arttırırlarsa bisiklet yollarına da sahip çıkarlar. Bu tartışmaların amacı bisikletin toplumda yer edinmesini sağlamak. Bisiklet bilincini arttırmak için bu daha başlangıç. Ceza uygulaması iyi bir uygulama değil. Ne zaman toplumun büyük bir yüzdesi bisiklet kurallarını sahiplenir o zaman en son çare ceza uygulaması olabilir.” dedi.
Kadıköy’ün trafik sorununun sıkça yaşandığı İnönü Caddesi’ne yapılacak olan bisiklet yolu ile hem bisikletlilerin rahatlıkla pedal çevirmeleri sağlanacak hem de bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılması artacak. Projenin 2015 yılının yaz mevsimi bitmeden hayata geçirilmesi planlanılıyor.

ARŞİV