Bitkilerin dilinden anlayan Kadıköylü

Doğa hazinesi bitkilerin insan sağlığına büyük yararları olduğunu belirten Şirin Gürlek, bitkilerin gelişigüzel bitki kullanılmaması gerektiği konusunda da uyarıyor.

30 Kasım 2011 - 11:35

Meşhur Çengelköy Baharatçısı’nı marka haline getiren Şirin Gürlek, hastalık üreten yaşam tarzına inat doğanın, insanlığın dertlerine deva hazineleri, yani bitkileri cömertçe sunduğunu söyledi. “Önce doktora gidilmeli. Doktor teşhisini koymalı, uygun görürse ondan sonra biz de varız” diyerek, gelişigüzel bitki kullanılmaması gerektiğini söyleyen Şirin Gürlek, bitkileri insan ayağının basmadığı yüksek rakımlı yaylalardan özenle topladığını açıkladı. Çevresinde sevildiği, insanları bilgilendirdiği, sorunlarına çözüm bulduğu için Şirin Baba lakabıyla da tanınan Gürlek’i Hasanpaşa’daki şubesinde ziyaret ettik. O da bitkiler konusunda bilinmesi gerekenleri bizimle paylaştı. Yalnız önemli uyarılarda da bulunmayı ihmal etmedi. Kişilerin şeker, kolestrol, tansiyon, prostat vs. durumları hakkında doktorlardan bilgi almaları gerektiğini de üstüne basa basa vurgulayan Şirin Gürlek, namı değer Şirin Baba’yı ziyaret edip de birkaç tüyo almamak da olmazdı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİN SOĞUKTAN KORUNUN
Kış mevsimi gelince soğuk algınlıklarına bağlı olarak da hastalıklar artıyor. Ne kadar korunursanız korunun girip veya üst solunum rahatsızlıkları başınızın belası oluyor. Bu konuda da Şirin Baba’nın tavsiyeleri var. Neler mi?
-Ekinezya: Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
-Ihlamur: İçimi güzel olan bu özel bitki içerken insana haz veriyor. Bronşları ve göğsü yumuşatıyor.
-Zencefil kök: Üst solunumu düzenliyor ve rahat nefes almayı sağlıyor.
-Kabuk Tarçın: Vücuttaki şeker düzeyini ayarlayıcı bir özelliği mevcut.
-Meyan Kökü: Akciğeri rahatlatıyor, nefes almayı kolaylaştırıyor.
-Enginar-Devedikeni-Şahtere: Bu üç bitkinin ortak özellikleri var. Karaciğer yağlanmasına karşı etkili olup, karaciğerdeki toksinlerin atılmasında çok faydalılar. Şirin Baba bunların bir arada macun olarak da kullanılabileceğini belirtiyor.
Şirin Gürlek, Ihlamur, Papatya, Meyan kökü, Hatmi, Okaliptüs, Kuşburnu, Hibisküs, Tarçın karışımlı üst solunumu rahatlatıcı, rahat nefes almayı sağlayan, göğsü yumuşatan, balgam sökücü öksürük çayını da tavsiye ediyor.
KALP DAMAR SAĞLIĞINI ÖNEMSEYİN
Balık Yağı: Damar tıkanıklığını önlüor, kan akışını rahatlatıyor, damar sertliğini önlüyor.
Çörek otu, Karabaş otu, Alıç yaprağı, Zencefil, Havlıcan, Oğulotunun ise kalp ve damar dostu olduğunu belirten Şirin Gürlek, Alıç yaprağı ve Oğul otunu bu konuda ilk sıraya koydu. Kan değerlerini düzenleme açısından Balık yağı ve Çörek otunu birlikte tavsiye ediyor.
VÜCUTTA OLUŞAN ÖDEMDEN KURTULMANIN PÜF NOKTALARI
Ödemin vücudun bir şekilde su toplaması olduğunu ifade eden Şirin Gürlek, Kiraz sapı, Mısır püskülü, Avokado, Rezene, Maydanozun idrar yolu iltihaplarında müşterilerin memnun kaldığı bitkiler olduğunu söyledi.
KOLESTEROL DE GÖZDEN KAÇMAMALI
Kolestrol de sağlığı olumsuz yönde etkileyen faktörlerden ve doğa buna karşı da ilacını kendi vermiş. Kandaki yağ oranı olan kolesterolü ise Soya lesitin kullanarak kontrol altında tutmam mümkün.
PROSTAT İLERİ YAŞLARDA ERKEKLERİN SORUNU OLABİLİYOR
Yaş ilerledikçe erkekleri sıkıntıya sokan bir konu da prostat. Hazenbel, Kereviz prostatın ilacı. Bu bitkiler idrar bezinin büyümesini önlerken, rahat idrara çıkmayı sağlıyor.
FAZLA KİLOLARDAN KURTULMANIN YOLU DA VAR
Yağları eritici, kırıcı, hazmı kolaylaştırıcı Sinameki, Biberiye, Funda, Kiraz sapı, Altın otu, Rezene, Yeşilçay karışımlı çayın sabah, öğlen, akşam kullanılmasıyla 1 ay içinde en az 3 kilo sağlıklı şekilde verilebileceğini belirten Şirin Gürlek, akşam yemeği sonrası Zayıflama ve Ödem çayının karıştırılıp içilmesinin çok rahat bir uyku vereceğini ilave ediyor.
MUTLU CİNSEL YAŞAM İÇİN ÖNERİLER DE VAR
12 yıllık bir aile şirketi olan ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 8 şubesi bulunan marka haline gelmiş kuruluş olarak, Çengelköy Baharatçısı şirin insan Şirin Gürlek namı değer Şirin Baba’nın mutlu bir cinsel yaşam için de bitkisel uygulamaları var. Bünyelerinde 4 adet 1. Derece bitki uzmanıyla çalışan Çengelköy Baharatçısı olarak Arı sütü, Bal, Polen, gingseng, çakşir kökü ve xman diye tarif ettiği fakat adını sır gibi sakladığı özel ilaveli bir macunu da var ki hem cinsel isteği arttırıyor hem de enerji veriyor.
Şirin Gürlek “Müşteri olarak görmüyorum” dediği misafirleriyle tek tek ilgileniyor bir doktor gibi bilgi veriyor, gizliliğin çok önemli olduğunu ise vurgulamadan geçmiyor. “Aksi halde 12 yılda İstanbul’a yayılan ve kalitesiyle ilgi gören bir kuruluş olarak ayakta duramazdık diyor.”

Mustafa SÜRMELİ

Etiketler; Şirin Gürlek

ARŞİV