Bostancı'da bir Kırımlı

Kırım’dan Türkiye’ye yerleşen Nazmiye Hanım'ın, buharda pişirdiği mantısı ve çiğ böreğinin lezzetini duymayan kalmamış

03 Temmuz 2015 - 10:07
 
Bostancı Minibüs Yolu üzerinde, bir apartmanın yan bahçesine bakan küçük ama sevimli bir mekân… Bahçede ağaçların gölgesinde birkaç masa, saksıda çiçekleriyle tertemiz bir börekçi. Özel  mantı ve çiğ böreğinin  lezzetini duymayan kalmamış. Hatta özel siparişlerle bu değişik lezzeti evlerine taşıyorlar yakın çevrede olanlar. Ramazan dolayısıyla da sahur ve iftar siparişleri nedeniyle uykusuz bile kalıyor Nazmiye Hanım.
Eşi Adnan beyle birlikte, ailece hizmet verdikleri bu küçük ama sevimli dükkânlarını evleri gibi bellemişler. Türkiye’de bulunmaktan ve hizmet vermekten çok mutlular. Alışverişler ve dış işleri Adnan Bey’den sorulurken lezzetten bizzat Nazmiye Hanım sorumlu.
“Her türlü malzemeyi, evime alır gibi seçerek bizzat alıyorum” diyor Adnan Bey ve devam ediyor: “Bostancı’nın en iyi kasabından en iyi ve pahalı eti alıyorum. Unumuz en iyi baklavalık undan. Dükkânda görünen her şey, ikram edilen her şey en kaliteli markalardır. Bir porsiyon mantıda 180 gr. et vardır. Her türlü malzemeyi bol kullanıyoruz.”

MANTI DEYİP GEÇMEYİN
Nazmiye Hanım giriyor konuşmaya: “Lezzet için tabii ki malzeme çok önemli ancak buhar mantısında hamur ve yoğurmak çok önemlidir. Püf noktası yoğurmaktadır. Soğanları iri doğrayıp özel baharat ve etle birlikte özel bir tencerede kendi buharında 45 dk. pişiriyorum. İri soğanlar ağızda dağılırken müthiş bir lezzet bırakıyor. Tarifinde püf noktaları veremem buyurun burada ben yapıp ikram edeyim.” diyor. 
Belirtelim, yine özel yoğrulmuş hamurla hazırlanmış kıymalı çiğ böreklerin lezzeti de başka yerde yok. Kilo aldırır diye korkmayınız fazlaya kaçmadan bu lezzetlerden mutlaka yararlanınız. Afiyet olsun.

Adres: Eminali Paşa Cad. Engin Ap. No. 97/D Bostancı / 0216 606 40 36

ARŞİV