Bostanlarda kış dönemi başladı

Sağlıklı gıdanın adreslerinden bostanlarda kış dönemi, 8 Ekim Pazar günü başladı. Bostanlarda toprak havalandırıldı, dikilen fideler can suyuyla buluştu.

10 Ekim 2023 - 12:09

Kadıköy Belediyesi'nin vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan ulaşması için hayata geçirdiği “Her mahalleye bir bostan” projesi, büyük ilgiyle sürüyor.

Göztepe, Acıbadem, Fenerbahçe ve Moda bostanında, 8 Ekim Pazar günü kış dönemi heyecanı sardı, 7’den 70’e Kadıköylüler toprakla buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Bostan gönüllüleri kereviz, marul, karnıbahar, brokoli, pancar ve pazı fidelerini toprakla buluşturdu. Bostanlardaki hummalı çalışmayı sayfamıza taşımak için Acıbadem Bostanı'nı ziyaret ettik.

Bostanın her köşesinde toprak çapalarla havalandırıldı, fidelerin toprakla kavuşacağı anın heyecanı yaşandı.

Bostan sorumlusu Nilgün Kuzu, bostan gönüllülerine fidelerin nasıl dikilmesi, bakılması ve sulanması hakkında bilgi verdi.

“ÇOCUKLARIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Çocuklarının İstanbul'da toprakla buluşması için bostana başvurduğunu söyleyen Ayşe Çelik, “Bostanlar, Kadıköy'de çocukların toprakla iç içe olması açısından iyi düşünülmüş bir proje. Çocuklarımın adına çok mutlu ve heyecanlıyım.

Apartmanların arasında böyle bir alanın olması çok iyi. Çocuklar sebze ve meyvelerin nerede yetiştiğini kitaplarda ve çizgi filmlerde görüyor. Burada birebir şahit olacaklar. O yüzden Kadıköy Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİRLİKTE EKECEĞİZ”

“Oğlumuz Yaman Deniz için başvurduk.” diyen Nursel Kulaksızoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul'da bu tür alanlar ne yazık ki yok. Evimize çok yakın. Birlikte ekeceğiz, hasadı birlikte yapacağız. Bu bizim için ayrı bir heyecan olacak. Keşke bu tür alanlar daha fazla olsa. Bu alanın bostan olarak değerlendirilmesi çok keyifli.”

“ÇOK ŞANSLIYIM”

Büşra Eylem Aktaş da şunları dile getirdi: “Bostanlardan arkadaşım bahsetti. Başvurular olduğunu söyledi. Birlikte başvurduk. Ona değil bana çıktı. Çok şanslıyım. Toprakla uğraşmak, birşeyler ekmeyi çok istiyordum. Benim için güzel aktivite olacak. Çok betonun içinde yaşıyoruz. Bu durum sıkıcı bir hal alıyor. Toprakla uğraşmak çok iyi gelecek. Soframda yetiştirdiğim doğal ürünler olacak. Bu çok kıymetli”



 


ARŞİV