Bostanlarda kış sezonu bitti yaz sezonu başvuruları 3 Nisan'da

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköylüleri sağlıklı ve temiz gıdaya ulaştırmak için hayata geçirdiği mahalle bostanlarında kış sezonu hasadı toplandı. Nisan sonunda başlayıp Eylül sonunda sona erecek olan yaz sezonu için başvurular 3 Nisan tarihinde belediyenin internet sitesi üzerinden yapılabilecek

31 Mart 2023 - 12:06

Kadıköy Belediyesi’nin 4 mahallede hayata geçirdiği mahalle bostanlarında kış sezonu hasadı alındı. Eylül ayında yapılan kura çekimi ile belirlenen Acıbadem, Fenerbahçe, Göztepe ve Moda bostanlarının gönüllüleri, 25 Eylül tarihinde attıkları tohumların hasadını 25 Mart Cumartesi günü topladı. 

“BENİ BESLEYEN EN GÜZEL ŞEY”

Bostanda çalışmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen bostan gönüllüsü Banu Ok, “Huzurlu, paylaşıma çok açık, çok keyifliydi. Bu yıl beni besleyen en güzey şey bu bostanlardı” dedi. 

Hem kendisini fide getirdiğini hem de Kadıköy Belediyesi’nin fide verdiğini söyleyen Ok, “Eğitimler verdiler, destek oldular. Bitkilerimizi nasıl koruyacağımızı öğrettiler. Ürünleri taze taze yemek, onları paylaşmak güzel. Çok muhteşem bir etkinlik. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Herkese de tavsiye ederim. Ürünlerin büyüdüğünü, yeşerdiğini görmek. Toprak insana çok şey öğretiyor. İnsanı eğitiyor” dedi. 

Üç yıldır kura çekimine katıldığını, Ekim 2022'de çıktığını söyleyen bostan gönüllüsü Murat Güleç, etkinliğ harikulade bulduğunu söyledi. Güleç, “Bu kadar keyifli olacağını düşünmüyordum. Ellerimizle büyüttük, hasadı öğrendik. Çocuklarımıza öğrettik. İyi ki sıraya girmişim. Belediye çalışanları bize öğretti biz de hayatımızda yediğimiz en güzel yeşilikleri yedik. Torbada pancar, marul, karnabahar var. Yetiştirdik, büyüttük, afiyetle yiyoruz” dedi. 

Eşi Ferda Kurt ile hasada gelen Ömer Kurt, kızının bostan için çok heves ettiğini belirterek, “Biz de kura çekimine katıldık. Kızımızın şansına çıktı. Oldukça memnun kaldık. Kaç aydır gidiyoruz geliyoruz. İnanılmaz bir deneyim. Çocuklarımızın da toprağı eşelemesi çok güzel oldu. Ürünlerimizin de hepsi organik, taze ve oldukça lezzetliydi” dedi. 

Ferda Kurt ise tekrar katılmak istediğini ancak ikinci hakkı olmadığını belirterek, “Yediğimiz en güzel karnıbaharı yedik. Pazımız var, taze soğan, tere, pancar ektik. Bostan komşularımızdan da güzel tarifler aldık. Şehrin içinde yapamayacağımız bir deneyim edindik. Belediyenin desteği ile yaptık, çok güzel bir şeydi bizi için” dedi. 

“BELEDİYENİN HALKA TERAPİSİ BU”

Nane, kuzu kulağı, roka, marul, kekik gibi şeyler ektiğini, hasad dönemine geldiği için hüzünlü olduğunu söyleyen Yeşim Şermiloğlu, “Bence belediyenin halka terapisi bu. Umarım daha da yaygınlaşır” dedi. 

YAZ SEZONU BAŞVURUSU 3 NİSAN’DA

Nisan sonlarında başlayıp Eylül ayında sona erecek olan yaz sezonu için başvurular 3 Nisan Pazartesi günü 10.00’da belediyenin internet sitesi üzerinden yapılacak, 7 Nisan 17.00’da sona erecek. 

Başvuranlar arasında 10 Nisan Pazartesi günü 13.00’da çevrimiçi kura çekimi yapılacak. Yapılacak kura çekimi ile Acıbadem Bostanı için 50 asil 50 yedek, Fenerbahçe Bostanı için 42 asil 42 yedek, Göztepe Bostanı için 69 asil 69 yedek ve Moda Bostanı için 135 asil 135 yedek bostan gönüllüsü belirlenecek. 


ARŞİV