Bostanları yaz dönemi heyecanı sardı

Sağlıklı gıdanın adreslerinden bostanlarda, yaz dönemi 11 Mayıs Cumartesi günü başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Sizleri atalık tohumlarla, çocuklarımızı toprakla ve doğayla buluşturuyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

13 Mayıs 2024 - 12:52

Kadıköy Belediyesi'nin vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşması için hayata geçirdiği “Her mahalleye bir bostan” projesi, büyük bir ilgiyle devam ediyor.  Göztepe, Acıbadem, Fenerbahçe ve Moda Bostanı’nda, 11 Mayıs Cumartesi günü yaz dönemi hazırlıkları başladı, toprakla buluşmanın mutluluğu yaşandı. Bostanlardaki hummalı çalışmayı sayfamıza taşımak için Moda Bostanı’nı ziyaret ettik. 

Yağmurun inceden inceye sessiz bir şekilde yağdığı, çapalarla toprağın havalandırıldığı, fidelerin toprakla kavuşacağı anın heyecanının yaşandığı bostanın yaz dönemi açılışına, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da katıldı. Bostan gönüllüsü olan Kösedağı, toprağı havalandırdı,  fideleri toprakla kavuşturdu.

“Sizleri sağlıklı, ücretsiz ve güvenli gıdaya ulaştırmayı hedeflediğimiz Kadıköy Bostanları’nın 2024 yılı Yaz Dönemi açılışına hoş geldiniz”  diyerek açılış konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kent hayatının yorucu, kalabalık ve stresli ortamından sıyrılarak kendi sebzelerinizi yetiştirebileceğiniz bostanlarımızda toprakla, tohumla ve elbette bol üretimle geçireceğiniz keyifli bir dönem sizleri bekliyor. Bostanlarımız bir süre sonra komşuluk ilişkilerinin pekiştirildiği ve hasatların pay edildiği birer dayanışma merkezi hâlini de alıyor. Bizler, Kadıköy Bostanları’nın en çok bu özelliğini seviyoruz. Çünkü her güzel şey gibi üretimin de ancak dayanışmayla büyüyeceğini biliyoruz. 

“SAĞLIKLI BİR DÖNEM OLSUN”

Kadıköy Bostanları’nda sizleri atalık tohumlarla, çocuklarımızı ise toprakla ve doğayla buluşturuyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün itibarıyla Moda, Acıbadem, Fenerbahçe ve Göztepe bostanlarımızda üretime başlayan siz değerli komşularımın sofrasından bolluğun eksik olmaması umuduyla sağlıklı, keyifli ve bol üretimli bir dönem diliyorum.” dedi. 

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın konuşmasının ardından Moda Bostan Sorumlusu Murat Güneysu, bostan gönüllülerine fidelerin nasıl dikilmesi, bakılması ve sulanması hakkında bilgi verdi. Bostan gönüllüleri edinilen bilgilerin ışığında domates, biber, kabak ve patlıcan fidelerini toprakla buluşturdu, fidelere can suyu verdi. 

“TOPRAĞA ELİM 35 YAŞINDA DEĞDİ”

Bostan gönüllüsü Begüm Bozoğlu, “Bostandan haberim yoktu. Arkadaşımdan duydum,  ilgimi çekti. Başvurmak istedim. Bana çıkmadı, arkadaşıma çıktı. Onunla birkaç defa bostana geldim. Çok hoşuma gitti. Ve tekrar başvurdum, bu sefer çıktı. 35 yaşındayım ilk defa elim toprağa değdi. Apartmanda oturduğumuz için bahçe fırsatı da olmadı. Şu an çok mutlu ve heyecanlıyım. Fidelerimizi aldık, ekeceğiz. Bostan gündelik yaşantımın içinde olacak. Bostan günlerini iple çekeceğim. Bostanlar mükemmel ve değerli bir çalışma.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Bostan gönüllüsü Burak Kuru da “Oğlumuz Ferhan’ın toprakla iç içe olmasını istedik. Toprakla uğraşalım, o da görsün, öyle yetişsin. Doğayla etkileşimi olsun ki daha insancıl bir çocuk büyütmüş olalım. Alanların bostan olarak değerlendirilmesi çok güzel. İlk defa başvurduk ve çıktı. O yüzden mutluyuz. Umarım sayıları artar.” dedi.  

“TORUNLARIM İÇİN ÇOK SEVİNDİM”

Kamile Alkan da şunları söyledi: “Kızım Merve internette görmüş.Meraklı ve hevesli. Çocukları Hande ve Metehan apartmanda büyüyor. Çocuklar toprak görmüyor. Başvuru yapmış ve çıktı. Çok memnun olduk. O kadar güzel ki. Torunlarım için çok sevindim. Böyle bir imkanı sağladığı için Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” 

 

 

 

 

ARŞİV