Bu alışverişte para geçmez!

''Başka bir dünya''nın mümkün olduğuna inanların Aandılu yakasındaki buluşma noktası Yoğurtçu Parkı, yine alternatif bir etkinliğe evsahipliği yaptı.

10 Temmuz 2013 - 12:14

Gökçe UYGUN

''Başka bir dünya''nın mümkün olduğuna inanların Aandılu yakasındaki buluşma noktası Yoğurtçu Parkı, yine alternatif bir etkinliğe evsahipliği yaptı. 7 Temmuz Pazar günü ''Çapulcu Pazarı'' kuruldu. Paranın geçmediği, takas kurallarının hakim olduğu bu pazar, tüketim çılgınlığına bir karşı duruş ve bir alternatif... ''Kullanmadığını getir, ihtiyacın olanla değiş'' sloganı taşıyan pazara gelenler, takasın keyfini çıkardılar, paylaşmasının zevkini yaşadılar. Kimi elinde poşetlerle gelmişti, eşyalarını takasa sundu, karşılığında Bir şey almadan gitti. Kimi takas için eşya getirmemişti, ama ihtiyacı olanı aldı rahatça. Pazarda çocuklar için de seçenekler çoktu. Aileleriyle birlikte gelen minikler, rengarenk kalemler, çocuk kitapları, oyuncaklarla keyifli vakit geçirdiler.
''Çapul Pazarı" bundan böyle her pazar Yoğurtçu Parkı'nda olacak. Siz de artık kullanmadığınız eşyalarınızı, okuduğunuz kitapları, izlediğiniz filmleri, giymediğiniz kıyafetlerinizi kısacası takasa konu olabilecek herşeyi getirebilirsiniz. Malzeme getirecekler ve gönüllülerle pazar vaktinden en az 1 saat önce buluşacak. Bağışçıların yanlarında ip, mandal, kıyafet askısı, yerlere sermek için örtü getirmeleri rica ediliyor. Yoğurtçu Forumu, ''Sizleri de paylaşma duygusunun verdiği mutluluğa davet ediyor,yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz'' çağrısı yapıyor.
 


ARŞİV