Bu yaz parklardayız

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi, ücretsiz yaz etkinliklerine başlıyor…

30 Haziran 2016 - 14:38
Kadıköylülerin nefes aldığı ve dinlenme imkânı bulduğu parklar, temmuz ve ağustos aylarında yedi haftalık iki ayrı dönemde sağlık, spor, kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran, etkinlikler hakkında bilgi verdi. İşte Gönüllü Merkezi’nin Kadıköy parklarında yapacağı ücretsiz yaz etkinlikleri:

ERİŞKİNLER İÇİN SPOR
Salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün aktif spor yaptırılarak, sağlıklı ve kaliteli yaşama destek verilecek. Bu süre içersinde katılımcıların temel fiziksel ve ruhsal özellikleri, egzersizler öncesi ve sonrasında, ölçüm ekibi tarafından test edilerek takipleri sağlanacak. Böylece egzersizlerin yaşam kalitelerine, fiziksel ve ruhsal sağlıklarına ne gibi etkilerinin olduğu da belirlenecek.

ÖLÇÜMLER
Spordan sonra katılımcıların ağırlık, yağ oranı adale-kas toplamı/kg, vücut kitle indeksi ölçümleri yapılacak.

SAĞLIKLI BESLEN-SAĞLIKLI YAŞ AL
Ölçümlerden sonra, Obezite ve altında yatan etmenler, aşırı kalori alımı, düzensiz ve dengesiz beslenme, yanlış besin tercihi, metabolik rahatsızlıklar, fizyolojik ve psikolojik faktörler, duygusal değişimlerin beslenme şekline olumsuz etkileri gibi konularda psikolog ve diyetisyenler katılımcılara bilgiler aktaracak.

 “KENDİNE YARDIM ATÖLYESİ”
Yaşamınızda, siz veya sevdikleriniz fiziksel, zihinsel, duygusal bir sorun yaşıyor musunuz? Sağlığınız yerinde olsa bile daha enerjik, daha güçlü olmak ister misiniz? Kendi kendini iyileştirme kavramını hiç duydunuz mu? Kendini iyileştirme olmadan diğer tedavi yöntemleri tam olarak işe yarar mı? Bu çalışmada bu soruların cevapları ile ilgili bilgiler verilecek, aynı zamanda zihinsel-bedensel iyileştirici uygulamalar paylaşılacak, iç enerjiyi kullanma çalışmaları ele alınacak.

AŞK VE BEYİN ÜZERİNE SOHBETLER
Aşk yanılgı mıdır? Zekâ ile ilgisi var mıdır? Aşk beyinde mi kalpte midir? Geciken ve bulunamayan aşklar... Dinleyicilerle birlikte Aşk nedir? sorusunun cevabının aranacağı bir atölye çalışması olacak. Acaba aşk süresini uzatabilir miyiz? Yoksa vaz mı geçelim bu işten? soruları da tartışılacak.

YAŞAMIMIZDAKİ RİTÜELLER
Drama, hedefin toplumda hoşgörülü, birbirini anlayan demokratik insanlar yetiştirmek olduğu günümüzde, bu hedefe ulaşmada çok önemli bir yer tutar. Dramanın en önemli yanlarından biri, bireyde hareket duyu, dil, düşünce, iletişim ve duygunun sentezlenmesini sağlamasıdır. Empati kültürü oluşturmayı amaçlar. Dramanın değerlerinden birisi de duyarlılık eğitimi kazandırmasıdır.

AİLE İÇİ ETKİN İLETİŞİM
Ailenin sistemik yapısı, sınırları, kuralları ve üyeleri arasındaki ilişkiler… Aile içi iletişim sorunları nelerdir? Farklı aile yapılarına göre sorun tanımları, aile içi koalisyonlar ve etkileri gibi tartışılan konulardaki sorunlara çözüm önerileri.

BUGÜN İŞİMİZ OYUN
Yetişkinler için hazırlanan bir etkinlik. Sürekli koşuşturmaca, stres ve şehir kalabalığından zaman ayıramadığımız kendimize, biraz zaman ayırıp çocuklar gibi eğlenirken aynı zamanda bireysel veya ilişkilerimizde yaşadığımız problemleri çözmek için ipuçları yakalayacağız. Özellikle iş hayatında karşılaştığımız en sık problemden birkaçı iletişim problemleri, stres yönetimi ve birlikte hareket edememektir. Bu sorunlara basit, sorgulayıcı oyunlar ile bakıyor olacağız.

MANDALA
Mandala içerisinde matematik, felsefe ve sanatı bulunduran özel bir öğreti. Aynı zamanda terapi şekli. Yetişkinler, çocuklar, genç, yaşlılarımızın da dâhil olmak üzere herkesin çizebileceği keyifli bir çalışma. Mandala ile hem sanatı yaşayacak hem de meditasyon yapmanın keyfine varabileceksiniz.

TANGO ATÖLYELERİ
Katılımcılarda hiç bir kriter aranmıyor. Boy, yaş, kilo, vücut esnekliği, müzik bilgisi, herhangi bir dans deneyimi olup olmaması da bir önem arz etmiyor. Hatta hayatında hiç dans etmemiş kişiler bile katılabilir. Arjantin Tango ile sağlıklı ve zinde olacağız. El, ayak koordinasyonu, partnerle uyum, özgüvenimizi güçlendirerek hobimizi keyfe dönüştüreceğiz. Bu etkinliğin yanı sıra bir dizi eğlence ve oyun dolu aktivite planlandı.
Ayrıca tüm atölyelere katılan çiftlerle birlikte bir Arjantin Tango gösterisi de hazırlanacak.

TİYATRO
 “Doğaçlama” etkinliği şeklinde olacak. Ağırlıklı olarak insan ilişkileri ele alınacak.
• İletişim
• Sevgi-sevgisizlik
• Durum komedileri
• Söze dayalı skeçler
• Karı-koca ilişkileri
• Trafikte/hastanede/yolda insanlar arasında gelişen komik olaylar, interaktif şekilde izleyicilerin de katılımıyla beraber sunulacak.

MÜZİK DİNLETİLERİ
Kadıköylü müzik ve sanatseverler için popüler müzik dinletileri olacak.

ÇOCUK VE SANAT ATÖLYESİ
6-12 yaş arası çocuklarla sanatla dolu eğlenceli bir paylaşım.
Çocukların örneklerden ilham alarak çakıl taşları üzerine boyalarla hayallerini yansıtacakları ve eğlenceli bir deneyim yaşayacakları oyun-sanat atölyesi gerçekleşecek.
5 yaş grubundaki çocuklar için “Ormandaki Hayvanlar ve Orman Kralının Düzenlediği Dans” Yarışması yapılacak. Drama yönteminde yapılacak bu etkinlik çocuğun, dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirecek. Çocuklarımız bir yandan hoşça eğlenerek vakit geçirirken bir yandan da kendi gelişimine katkıda bulunacak.

ARŞİV