‘Büyüt Hayallerini’ üçüncü dönem mezunlarını verdi

İstanbul Vakfı’nın Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğüyle hayata geçirdiği ‘Büyüt Hayallerini’ projesinin burs sağladığı 252 öğrenci okullarından mezun oldu

28 Haziran 2024 - 15:21

Kız çocuklarının inandığı ideallere ulaşmasını desteklemek için Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğü ile İstanbul Vakfı çatısı altında hayata geçen ‘Büyüt Hayallerini’ projesi, 2021 yılında başlatıldı. Proje kapsamında ortaya çıkan ilk eser; 40 farklı yazarın kaleminden 40 kadının hikâyesinin yer aldığı, “İlham Veren Adımlar” kitabı oldu. Büyüt Hayallerini; kitabın satışından elde edilen gelir ve bağışçıların destekleriyle, 2021-2022 eğitim yılında 300 kız öğrenciye, 2022-2023 öğretim yılında ise 500’ü 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen afetzede olmak üzere toplam 1500 üniversiteli kız öğrenciye burs desteği sağladı. 2023-2024 eğitim yılında sayısı 3000 olan üniversiteli kız öğrencilerden 252’si ise bu sene mezun oldu. Kurumdan burs alan ve bu yıl okullarını bitiren öğrenciler onuruna, İstanbul Vakfı tarafından mezuniyet töreni düzenledi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duygularını şu ifadelerle paylaştı: “Belediye başkanlığım dönemindeki en kutsal, en değerli anlardan birisi. Bunu yaşamaktan elbette gurur duyuyorum Emeği geçen bütün vakıf yöneticilerimize destek olan bütün İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, kurumumuzun yöneticilerine, kabiliyetli insanlarına hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.”

 “BÖYLESİ BİR KURUMSAL YAPIYI UNUTMAYINIZ”

Bursiyerlere “Sizlere hem hemşehrim hem de değerli yol arkadaşlarım da demek istiyorum” sözleriyle seslenen İmamoğlu, “Kurumsal bütünlük içinde aslında yol arkadaşlığı yaptık. Ve birbirimizin markasını ve değerlerini taşıdık. Bu yönüyle ben bundan sonraki yolculuğunuzda bizim kurumumuzun içinde bulunan her arkadaşıma söylediğimi sizlere de söylemek istiyorum. Elbette ileride çok başarılı işlerde, kurumlarda veya kendi kurduğunuz var ettiğiniz becerilerinizle başarılara sahip olacaksınız. Bugünlerinizi, bugün size imkan tanıyan ve imkan sunan böylesi bir kurumsal yapıyı unutmayınız. Yani Büyüt Hayallerini projesini İstanbul Vakfı'nı unutmayınız. Yarınlarda unutmazsanız vakfı zaten daha da büyütebilir ve geliştirebilirsiniz. Belki de bu kürsüde konuşanlardan birisi sizlerden birisi de olabilir. Olmalıdır da. Özellikle belki aranızdan birisi ki inşallah sizin zamanınıza kadar ilkleri yaşarız. Ama ilk ya da bir kaçıncı kadın belediye başkanı olursunuz İstanbul'umuza. Bunları gönülden arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

BURSİYERLERDEN MİNİ KONSER

Konuşmaların ardından program, Büyüt Hayallerini bursiyerlerinin sürprziyle devam etti. Burs alan öğrencilerden oluşan koro, yerli ve yabancı repertuvarlarından oluşan seçkilerle konuklara mini bir konser verdi. Konserin ardından Başkan İmamoğlu, İstanbul Vakfı Genel Müdürü, vakıf yöneticileri ve bursiyerlerin katıldığı geleneksel mezuniyet hatırası fotoğrafla program sona erdi.

 


ARŞİV