Cadde Koşusu'na büyük ilgi

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Cadde 10K, "Cadde 21K" ve "Çocuk Koşu" yarışlarına her yaştan ve semtten gelen katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu

27 Mayıs 2024 - 12:20

Kadıköy Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Cadde Koşusu birçok koşuseverin katılımıyla Pazar sabahı Caddebostan Sahili’nde gerçekleşti.  21K, 10K ve çocuk koşularının yer aldığı yarışlara yaklaşık üç bin yarışmacı katıldı. 26 Mayıs Pazar günü sabah 7.00’de Çetin Emeç Bulvarı Etkinlik Alanı’nda toplanmaya başlayan yarışmacılar 7.30’da toplu ısınmayla koşuya hazırlandı. Saat 8:00’de Cadde 21K Koşusuna Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın geri sayımıyla start verildi ve hemen ardından 8.15’te Cadde 10K Koşusu başladı. Çetin Emeç Bulvarı’ndan başlayan koşu rotası Bağdat Caddesi’nde devam etti ve Çetin Emeç Bulvarı’nda son buldu. Anadolu yakasının en keyifli rotalarından biri olan Caddebostan sahil hattında yapılan etkinlikte yaklaşık üç bin  koşusever araçsız ve trafiksiz bir parkurda yarışma imkanı buldu.

“ŞEHRİN EN GÜZEL PARKURU”

Yarı maratonun koşu startını verdikten sonra kendisi de 10K koşu yarışına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı etkinlikle ilgi, “ Cıvıl cıvıl bir yaz günündeyiz. Bu koşunun üçüncüsünü düzenliyoruz. Şehrin en güzel parkurundayız. Bütün İstanbulluları bundan sonrası için de bu parkurda koşmaya davet ediyorum.” dedi. Koşu başladıktan sonra etkinlik alanında gün boyu süren DJ performansları eşliğinde yiyecek içecek ikramı yapıldı. Çocuk koşusuna katılan yarışmacılardan Osman Taylan Şahin, “Formu kendim doldurdum, yarışma çok güzeldi. Heyecandan gece pek uyuyamadım.” dedi.

Yarışmaya kızıyla birlikte katılan Serap Önen, “İkimizin de ikinci koşusu. Daha önce Yenikapı’da yapılan yarışmaya katılmıştık. Çok eğlendik oldukça keyifliydi. Parkurda kaçıncı kilometre olduğunu belirten yazılar olsa daha iyi olabilirdi. Onun dışında etkinlik ve organizasyon gayet iyiydi.” dedi.Yarışmaya üç çocuğuyla birlikte katılan Aysu Duman, “ Geçen yıl da bu koşuya kızımla birlikte katılmıştık. Bu sene diğer çocukları da getirdim. Teşekkür ediyoruz Kadıköy Belediyesi’ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için. Etkinlik gayet keyifliydi trafiğe kapalı alan parkur zaten çok güzel. Çocuklar da sporcu, kızım Kadıköy Belediyesi’nin yüzme kursuna gidiyor. Diğer çocuklar da Kadıköy Belediyesi’nin jimnastik kursuna gidiyorlar. Burada çocukların spor hocalarını gördük onlarla da sohbet ettik.” dedi.

“KALBİMİ TANIYORUM VE KOŞUYORUM”

70 Yaşında olan ve yaş klasmanında koşan emekli doktor Rüştü Kurt “25 yıldır koşuyorum. Kalp hastasıyım ve kalbimi tanıyorum, kalbim ne diyorsa onu yapıyorum. İnsan kalbini tanıyacak kendini bilecek kendini tanıdığında her insan kendinin doktoru oluyor. Etkinlik güzeldi keşke İBB’nin koşusu da bu parkurda olsa. Ben yurt dışında da koşuyorum orada şehir tanıtımı için şehrin içinde de koşular oluyor bunlar da düşünülebilir ancak bu parkur İstanbul’un iyi parkuru.” dedi.

Etkinliğe geçen yıl gönüllü olarak bu yıl da yarışmacı olarak katılan Şenay Arslan, “Geçen yıl gönüllüydüm. Bu yıl yarışmacıyım bu yıl bana organizasyon daha profesyonel geldi. Çocuk koşuları biraz daha uzatılabilir, çocuklar daha çok koşmak istiyor. Bunun dışında çok başarılıydı organizasyon, yiyecek içecek dağıtımı her şeye çok özen gösterilmiş. İnsanların enerjisi çok yüksek. Kızımla hiç kaçırmıyoruz bu tür etkinlikleri, etrafa da sürekli katılım artsın diye tavsiye ediyoruz.” dedi. 60-64 yaş grubu birincisi Sedat Taşkeser, “42 yıldır koşuyorum, Etkinlik gayet güzel birkaç eksiklik olmasına rağmen parkur oldukça keyifli.” dedi.

“KADIKÖYLÜLER TAKİPTE KALSIN”

21 kilometrelik parkuru Mestan Turhan 01:10’la tamamlayarak birinci olurken, ikinci 01:12’yle Ayhan Bakar ve üçüncü 01:14’lük derecesiyle İrem Can Ayaz oldu. 10 Kilometrelik parkuru ise 00:33’le Mahdı Alizadeh birinci, 00:34’le Bakır Kherfı ikinci, 00:34’le Güneş Nalbantoğlu üçüncü tamamladı. Yarışmaya dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı, “Gençlik ve Spor Müdürlüğü oldukça aktif bir birim. Geçen hafta 19 Mayıs etkinliklerimiz vardı bu hafta koşu var. Bu parkur İstanbul’un gözbebeği zaten. Vatandaşların ilgisi çok büyük. Çok keyifli bir Pazar günü geçiriyoruz, hava da çok müsait. Bütün yaz spor etkinliklerimiz devam edecek, Kadıköylüler takipte kalsın.” dedi.


ARŞİV