Cemal Süreya CKM'de anılıyor

İkinci Yeni şiirinin en önemli temsilcilerinden biri olan Cemal Süreya, ölümünün yıldönümünde, uzun süre yaşadığı ve vazgeçemediği ilçesi Kadıköy’de anılıyor.

03 Ocak 2013 - 13:07

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği, 9 Ocak 2013’te tüm şiirseverleri, Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki Cemal Süreya Anması’na davet ediyor. Ölümünün 23. Yılında gerçekleştirilecek etkinlikte Dernek Başkanı Aslı Durak’ın konuşmasının ardından ödül töreni yapılacak. Daha sonra Tiyatro Gerçek’ten Hakan Gerçek ve Tilbe Salim, Süreya’nın şiirlerinden sahneye taşıdıkları “Üstü Kalsın” oyununu sahneleyecek. Türk şiirinin kanatlarından birini kaybettiği 9 Ocak’ı içeren haftada, Türkiye’nin dört bir yanında Cemal Süreya’yı benimseyen, anmaya katılmak isteyen, fakat İstanbul’da olmadığından katılamayanlar için Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği Gençlik Yönetimi bir de program hazırlıyor.
Etkinlikler için herkese çağrı yapıyorlar: “Bulunduğunuz şehirde 7-13 Ocak 2013 tarihleri arasındaki etkinlikleri bize bildirirseniz programımıza ekleyip duyuracağız. Eğer herhangi bir etkinlik duymadıysanız, ama bir etkinlik yapmak istiyorsanız, koordinasyon kurabileceğiniz kişilere sizi yönlendirebiliriz ya da organize ettiğiniz etkinliği duyurabiliriz. Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği Gençlik Yönetimi olarak ilk defa düzenleyeceğimiz Cemal Süreya Haftası’nın programını yakında duyuracağız”. İletişim için
[email protected] adresine e-posta atmak yeterli. 

ZUHAL TEKKANAT SÖYLEŞİSİ DE VAR                                                        
Cemal Süreya’yı anma etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi’nde de bir söyleşi gerçekleştirilecek. “Kadıköy ve Şiir” konulu söyleşiye şairin eşi Zuhal Tekkanat ve Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği yönetimi katılacak. 13 Ocak Pazar saat 15.00’te başlayacak söyleşiye tüm şiirseverler davetli.
 
                

ARŞİV