Çevre dostu Kadıköy için "Az Atık Çok Su"

Kadıköy Belediyesi, Az Atık Çok Su Projesi" kapsamında plastik atıkların azaltılması için muhtarlıklar ve hizmet birimlerine su sebili koydu. Yurttaşlar sebillerden ücretsiz suyunu termoslara doldurabilecek

16 Kasım 2023 - 12:22

Kadıköy Belediyesi, çevreyi korumak ve sürdürülebilir kılmak adına projeler üretmeye devam ediyor. Tek kullanımlık plastiklerin azaltılması, doğal kaynakların korunması, bilinçli bir toplum oluşturma hedefleri doğrultusunda çevre dostu Kadıköy için "Az Atık Çok Su" projesi yürütülüyor. “Sürdürülebilir bir Kadıköy için beraber adım atalım, geleceğimizi koruyalım” teması ile yola çıkan proje kapsamında ilçedeki dört muhtarlık binası ile 19 belediye hizmet biriminde arıtmalı su sebilleri yer alıyor. Termosla su alımına uygun arıtmalı su sebillerinde,  su ihtiyacını çevre dostu bir şekilde ücretsiz olarak karşılamak mümkün.

“PLASTİK AZALACAK, ÇEVRE KORUNACAK”

Spor yapanların, çocukların, yürüyüş yapanların anlık su ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde termoslarını doldurarak sağlamalarıyla  tek kullanımlık plastik şişe kullanımı azalacak,  çevre korunacak. 

EN YAKIN SU SEBİLİNİ BULABİLİRSİNİZ

Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı, Ekolojik Yaşam Merkezi, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi gibi daha birçok belediye birimde bulunan su sebillerinin üzerinde yer alacak sticker ile “Az Atık Çok Su” projesinin afişlerinde yer alan karekodu okutarak size en yakın su sebilini harita üstünde görebilirsiniz. Ayrıca https://cevre.kadikoy.bel.tr//proje/az-atik-cok-su-projesi  linkini tıklayarak da su sebillerinin yer aldığı haritaya ulaşabilirsiniz.


ARŞİV