Çevre Festivali, Özgürlük Parkı'nda başladı

Kadıköy Belediyesi’nin “Sürdürülebilir Şehir: Geleceğe Emek Ver!" temasıyla Özgürlük Parkı'nda düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali başladı.

31 Mayıs 2024 - 15:21

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl “Sürdürülebilir Şehir: Geleceğe Emek Ver!" temasıyla 8.kez yapılan Kadıköy Çevre Festivali  başladı.

2 Haziran Pazar gününe kadar sürecek olan, "sürdürülebilirlik" teması altında şehirlerin geleceği için atılacak adımlara ve sürdürülebilir yaşamın önemine dikkatin çekileceği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Müziğin, tiyatronun, eğlenceli ve eğitici oyunların olduğu ve çevreci okullara ödüllerin verildiği festivalde, Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri, Ulusal Tohum Merkezi, Validebağ Gönüllüleri gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu da stant açtı. 

“BİZİM İÇİN GÜZEL BİR ANI OLDU”

Mustafa Aykın İlkokulu da festivalde yer alarak çevre ilgili yaptığı çalışmaları sergiledi. Okulun öğrencilerinden Bade Eldem, “Hayvanlar ve görme engelliler için çalışmalarımız var. Yumurta kartonundan, mandallardan oyuncak yaptık. Pil topladık. Festivalde olmak bizim için güzel bir anı oldu.” dedi. 

Nükleer Karşıtı Platform İstanbul Yürütme Kurulu’ndan Nurhan Altınakar da “Buraya katıldığımız için memnunuz. Çünkü festival çatısı altında çalışmalarımızı anlatacağız. O yüzden Kadıköy Belediyesi’ne bize öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

“FESTİVAL HEP DEVAM ETSİN”

Validebağ Gönüllüleri Derneği’nden Neşe Şahna da şunları söyledi: “Festival çok güzel başladı. Çevre ile ilgili çok güzel stantlar var. Çok faydalı olacak. Okullardan öğrenciler geldi, onlarla eğlendiren ve eğiten oyun oynadık. Çevre festivalinin hep devam etmesini diliyoruz. Bizler de stantımızı ziyaret edecek kişilere Validebağ Korusu  için verilen mücadeleyi de anlatacağız.”


ARŞİV