Çocuk Kitap Günleri devam ediyor

Kadıköy Belediyesi'nin çocukları kitapla buluşturmak amacıyla düzenlediği Çocuk Kitapları Günleri, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor

26 Ocak 2023 - 10:05

Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara kitap sevgisi aşılamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlediği Çocuk Kitapları Günleri, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde 25 0cak Çarşamba günü başladı.

DOKUZUNCU KEZ YAPILIYOR

Bu yıl dokuzuncusunun gerçekleştiği Kitap Günleri'nde 1001 Çiçek Yayınları, Can Yayınları, Günışığı Kitapları gibi birçok yayınevi yer alıyor. Minik okurlar, 29 Ocak Pazar gününe kadar sürecek Kitap Günleri'ni 10.00 ile 20.30 saatleri arasında ziyaret edebilir.

Kitap Günleri'nde stant açan Can Yayınları'nın temsilcisi Ali Akgan, “İlk gün olmasına rağmen kalabalık olması güzel. Keyifli geçecek gibi gözüküyor. Çocukların kitapla tanışması açısından bu tür etkinlikler önemli oluyor. Kitapları görmek hoşlarına gidiyor. Kitaplara dokunuyorlar, kitapları inceliyorlar. Buna benzer etkinlikler sürekli olmalı.” dedi.

“İNCELİYOR, SEÇİYOR”

Kitap Günleri'ni ziyaret eden Merve Yılmaz, “Tiyatro için gelmiştik. Kitapları da görünce tiyatroya girmeden incelemek istedik. Birden fazla yayınevinin olması çok iyi. Genellikle internetten alınıyor. O yüzden bu tür etkinlikler çocukların kitapları incelemesi, dokunması için önemli. Kitapları burada okuyor, seçiyor. O yüzden etkinliğin devamını diliyorum.” diye konuştu.

“KİTAP SEVGİSİ KAZANSINLAR”

Aydın Söke'den yeğenini ziyarete gelen Saime Ersoy da şunları söyledi: “Yeğenim ve eşi çalışıyor. Ben de çocuklar tatilde evde kalmasınlar diye etkinliklere götürüyorum. Çocuklar sergi görsünler, kitap sevgileri pekişsin diye getirdim. Buradan tiyatroya  gideceğiz. Aydın Söke'de çocuklar ve  yetişkinler için tiyatro, sinema gibi etkinlikler yok. Burada tiyatroya, klasik müzik konserine gittim. O yüzden tatil hem benim için hem de çocuklar için güzel geçiyor. ”



 


ARŞİV