Çocuk Sanat'la yaz çok keyifli geçiyor!

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi dopdolu yaz atölyelerine ev sahipliği yapıyor

05 Ağustos 2022 - 10:25

Kadıköy Belediyesi, çocukların yaz dönemini keyifli bir şekilde geçirmeleri için eğlendiren ve öğreten atölyeler hazırladı. Bu atölyelerin yapıldığı adreslerden biri de Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi.

Çocuklara sanatın her dalında eğitim veren Çocuk Sanat Merkezi 2 ile 25 Ağustos tarihleri arasında yaz atölyeleri düzenliyor. Alanında uzman eğitmenler, “Resimde Yeni Teknikler”, “Dansa Davet”, “Yaylı Çalgılar”, “Davul”, “Çocuklar Piyanoyla Tanışıyor”, “Gitar Dünyası”, “Bir Masal Yaz, Canlansın” atölyelerinde eğitimler veriyor. Hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günü, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşen atölyeler, 45 dakika sürüyor.

Merkezi, atölyelerin başladığı gün olan 2 Ağustos'ta ziyaret ettik, çocukların etkinlik heyecanına ortak olduk.

“KAYAN YILDIZIN ARKASINDAN KOŞTULAR”

Çocuklar, eğitmen Serap Özcan ile “Bir Masal Yaz, Canlansın” atölyesinde hayal güçlerini kullanarak, yaratıcılıklarını ön plana çıkararak hep beraber bir masal yazdılar. Kayan yıldızın arkasında koşan, uğur böceğini ve yavru kaplumbağayı yangından kurtaran çocuklar, daha sonra yazdıkları masalı birlikte keyifle canlandırdılar.

Eğitmen Ali Yılmaz ile Duygu Güler'in verdiği “Resimde Yeni Teknikler” atölyesinde de rengarenk boya kalemleri ile kaplumbağalarını istedikleri renklere boyayan çocuklar, sohbet ettiler, yeni arkadaşlıklar kurdular.

“RESİM YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM”

“Resimde Yeni Teknikler” atölyesine katılan Armina Özdemir, Çocuk Sanat Merkezi'nde bir yıldır resim kursuna geldiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Yaz atölyesi açılınca hemen resime devam etmek istedim. Çünkü resim yapmayı çok seviyorum. Renklerle oynamak beni iyi hissettiriyor. Yaz atölyeleri sayesinde başka çocuklar da merkezi tanıyacak.”

Resim atölyesine katılan Nora Sarya Vayiç de şunları söyledi: “Eğlenceli bir atölye. Sınıf çok güzel. Her yerde resimler ve boyalar var. Sevdiğim renklerle kaplumbağamı boyadım. Kaplumbağanın ismini de minnoş koydum.”

“MEYVE İSİMLERİ İLE NOTALARI ÖĞRETİYORUM”

“Çocuklar Piyanoyla Tanışıyor” atölyesinin eğitmeni Özgür Altan ise yaz atölyeleri hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Atölyelerin ücretsiz olması çok iyi. Çünkü çocuklar tüm atölyelere katılabiliyor. Burada ilgi alanlanlarını keşfediyor. Ben de atölyede meyve adları ile notaları eğlenceli bir şekilde öğretiyorum. Çocuklarla Ağustos'un 25'ine kadar piyano ile keyifle zaman geçireceğiz.”

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM ADRESLERİ

Atölye çalışmaları hakkında gün, saat ve içerik ile ilgili detaylı bilgiyi  www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr adresi ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Feneryolu Mah. Çamtepe Sokak No.1, Kat.5 Göztepe-Kadıköy adresinden ve (0216) 567 84 01 numaralı telefondan edinebilirsiniz.


ARŞİV