Çocuklar, şenlikte hem eğlendiler hem öğrendiler!

Kadıköy Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde 18-19 ve 20 Kasım tarihlerinde Çocuk Hakları Şenliği düzenledi

21 Kasım 2022 - 12:39

Kadıköy Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle “Çocuğum, Haklarım Var” sloganından hareket ederek Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde Çocuk Hakları Şenliği'ne imza attı.

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, 18-19 ve 20 Kasım tarihlerinde yetişkinler ve çocuklara yönelik atölye, söyleşi, sergi, tiyatro ve film gösterimine ev sahipliği yaptı. Şenlik, çocukların ara tatil dönemine renk kattı.

“SEK SEK ATÖLYESİ”

Çocuk Hakları Sek Sek Atölyesi de şenlik programında yer alan, çocukların mutlu olarak ayrıldığı atölyelerden biriydi. Çocuklar sek sek oynayarak haklarını öğrendiler; şarkı yazarak ve söyleyerek, resim çizerek, drama yaparak birlikte üretmenin keyfini de yaşadılar.

Atölye eğitmeni Nurşah Yılmaz, “Atölyenin amacı nitelikli eğitimi yaygınlaştırmak, hak temelli çalışmaları artırmak, çocukların haklarını savunabilmelerini sağlamak. Çocuklarla sek sek oyununu oynadık. Haklarını öğrendiler ve pekiştirdiler. Keyifli bir atölye yürüttük. Çok mutlu oldum. Çocukların yaşam, eğitim, barınma, sağlık, oyun oynama hakkı ellerinden alınmamalı. Çocuklar oyun oynamalı ki hayal kurabilsinler.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM HAKKI

Atölyeye katılan İlayda Utanç da şunları söyledi: “Öğrenmiş olduğum bilgiler bana katkı sağladı. Sağlık, eğitim ve barınma hakkı aklımda kaldı. 18 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması gerektiğini öğrendim. Bununla ilgili bir drama da yaptık. Barış dolu bir dünyada yaşamamız için şarkı yazdık, şarkıyı söyledik. Arkadaşlarım ve öğretmenimle güzel bir etkinlik geçirdim.”


 


ARŞİV