Çocuklardan Gazete Kadıköy kolaj çalışması

Kadıköy Belediyesi Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde matematik atölyesine katılan çocukların hiç kağıt gazete görmediklerini öğrenen eğitmenler, Gazete Kadıköy'ü sınıfa getirerek öğrencilerle birlikte inceledi. İlk kez kağıt gazete ile tanışan çocuklar, gazetenin sayılarından kolaj çalışması yaparak sınıfın duvarlarına astı

02 Eylül 2022 - 11:46

Kadıköy Belediyesi'nin kültür ve sanat, spor ile eğitim merkezleri yaz dönemi boyunca çocuklara yönelik eğlendiren ve öğreten atölyelerin önemli adresleri oldu. Bu merkezlerinden biri olan Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi de ağustos ayı boyunca matematik, felsefe, tarih, resim, oyun, İngilizce, hikaye yazımı gibi atölyeler düzenledi. Atölyelerin keyifli bir şekilde bitmesi çocuklar ile öğretmenlerinin birlikte pasta kesmesi, yapılan etkinliklerin sergilenmesi ile kutlandı.

“GAZETE NEDİR?”

Matematik atölyesine katılan çocuklar, sadece sayılarla ilgilenmedi ayrıca gazete hakkında da bilgi sahibi oldu. Atölyede Gazete Kadıköy'den kolaj çalışması yapıldı, çalışma atölyenin verildiği sınıfın duvarlarında yer aldı. 

Kolaj çalışmasının hikayesini atölyenin eğitmenlerinden Hatice Er şöyle anlatıyor: “Öğrencilerimizden birinin canı sıkılmıştı. Hadi gel seninle gazetelere bakalım dedim. Gazete nedir? diye sordu. Gazetenin ne olduğunu bilmiyordu. Yaşadığım şaşkınlığın ardından Gazete Kadıköy'ü inceledik. İçinde birçok konu hakkında bilgi olduğunu söyledim. Atölyenin içinde gazetenin ne olduğunu da anlatmak istedim. Bir hafta boyunca Gazete Kadıköy'ü biriktirdik. Çünkü Gazete Kadıköy'de çocukların da okuyabileceği haberler var. Ayrıca gazetenin dili çok iyi. Sevdikleri haberlerden kolaj çalışması yaptılar. Genel olarak gazete hakkında fikirleri yoktu. Fikir sahibi oldular. Bu da bizi çok mutlu etti. ”

“İLK DEFA ELİME ALDIM, OKUDUM”

Matematik atölyesine katılan Aysel Nur Tıltay, “Merkezdeki çoğu atölyeye katıldım. Güzel ve keyifli bir yaz geçirdim. İlk defa elime gazete aldım ve okudum. Bu atölyeye kadar hiç gazete okumamıştım. Birçok bilgi varmış. 19 Mayıs haberlerinden kolaj çalışması yaptım. Gazete okumaya devam edeceğim.”

Resim atölyesine katılan Cansu Yahşi ile Ecrin Dalım Sınmaz da  öğretmenlerinden çok şey öğrendiklerini, renklerle oynamanın keyifli olduğunu, eylül ayında da atölyelere devam etmek istediklerini söylediler. 

 


ARŞİV