Kadıköylü çocukları sanatla buluşturan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM), “7 Bölge 7 Şarkı” isimli yıl sonu etkinliği kapsamında boğaz turu düzenledi. ÇSM’nin misafiri olan Ankaralı ve Trabzonlu çocuklar ile Kadıköylü çocukların bir arada olduğu boğaz turu, eğlenceli, heyecanlı ve merak dolu anlara sahne oldu. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde sohbetlerin edildiği, şarkıların söylendiği ve ikramlıklarla ağızların tatlandığı buluşmada, ilk defa İstanbul’a gelen ve denizle buluşan çocukların heyecanı görülmeye değerdi.
“BOĞAZIN GÜZELLİĞİNİ BİRLİKTE İZLEDİK”
Ankaralı ve Trabzonlu çocuklar ile öğretmenlerini “7 Bölge 7 Şarkı” isimli etkinlik kapsamında Kadıköy’de misafir ettiklerini söyleyen Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay, “İstanbul’u ve denizi görmemiş çocuklar vardı. Bu gezide çok mutlu oldular. Boğazın güzelliğini birlikte izledik.” dedi.
Trabzon’dan gelen Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi resim öğretmeni Ogün Tayyar Danış ise, “Hem bizim için hem Kadıköy için güzel bir buluşma. Uzakların bir araya gelmesi çok değerli.” diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sıray Kurt da şunları söyledi: “7 Bölge 7 Şarkı” isimli etkinlik için buradayız. Çok anlamlı bir buluşma. Çocuklar kaynaşacak. Çocukların İstanbul’u ve denizi görmelerinden dolayı da çok mutluyum.”
“MASMAVİ VE DALGALAR KOCAMAN”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi öğrencilerinden Elif Berra Çelikel, “İstanbul’a ilk defa geliyorum ve denizi de ilk kez görüyorum. Masmavi ve dalgalar çok büyük. Beğendiğim şehri görmek çok güzeldi. Çok güzel bir anı oldu. Denizin çok büyük olduğunu Ankara’ya gittiğimde aileme ve arkadaşlarıma anlatacağım.” şeklinde konuştu.
Altındağ Gençlik Merkezi öğrencilerinden Merve Ağır da “Denizi sadece televizyonda görmüştüm. Bu kadar mavi olacağını düşünmemiştim. Martıları da merak ediyordum. Çok güzel ve eğlenceli bir gezi oldu.” dedi.