Çocukların eğlenceli festivali: Yazzfest

Kalamış Parkı’nda başlayan çocukların festivali Yazzfest, hem miniklere hem de ebeveynlerine eğlenceli vakit geçirme olanağı veriyor. Kalamış’ta çocukların neşeli çığlıkları bugünlerde çok daha fazla duyuluyor.

27 Temmuz 2023 - 17:46

Kalamış Parkı’nda artık alışılmış bir yaz gecesi yaşanıyor. Öğle saatlerinin sıcaklığı geri çekilmiş, güneş batmış ve akşamın serinliğiyle beraber her yaştan Kadıköylüler parkın keyfini çıkarmaya başlamış. Girişteki alanın  birkaç adım önünden başlayan heyecanlı, yerinde duramayan çocuklarla bilet sırasında bekleyen ebeveynlerin yoğunluğu ise dikkat çekiyor. Çocuklar, Kadıköy Belediyesi’nin 14 Temmuz’da açılışını gerçekleştirdiği kendilerine özel Yazzfest’in geniş bir alana yayılan oyun parkurlarına bir an önce girmek için sabırsızlar. Bilet, oyun alanına girecek her kişi için 50 TL. Ebeveynler bilet gişesinin yanındaki masada çocukları için bir de sağlık sorunu bulanmadığı, oyun alanına girmek için bir engel taşımadığına dair muvafakatname imzalamak zorundalar.

EMNİYET DE EĞLENCE KADAR ÖNEMLİ
Belge imzalanıp, biletler alındıktan sonra çocuklar için artık sabırsızlığın doruk noktasına ulaştığı bölüme, yani oyun alanlarının girişine geçiliyor. Buradan itibaren ve içeride yaklaşık 20 kişilik bir belediye çalışan ekibi çocukları ve ailelerini karşılıyor. Eğlence kadar emniyete de verilen önem dikkat çekici. Oyun alanlarının açık olduğu 11.00 ile 22.45 saatleri arasında hem bir sağlık ekibi hem de ambulans beklenmedik kazalar için hazır olarak oyun alanının hemen yanında bekliyor. Ancak bugüne kadar hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığını da eklemek gerek.

ÜÇ ANA OYUN ALANI VAR
Geniş bir alana yayılmış festival alanında üç ana oyun parkuru var. Bunlar şişme, sarı renkteki survivor parkuru ve mor renkteki modüler parkur ile ağ labirent. Bu üç alanın dışında ise mini golf, bowling ve futbol oyun bölümleri de yer alıyor. Babası Fatih Akgün ile mini golfün tadını çıkaran Elif Ada bütün bir festival alanını çok beğenmiş ancak yine de favorisinin; içinde kaydırak seçeneğinin de bulunduğu mor renkli modüler parkurun olduğunu söylüyor. Festival oyun alanının içinde biraz dinlenmek, nefes-lenmek için bir de cafe yer alıyor. Burada otururken Kadıköy Belediyesi’nin yetkililerinden artan yaz sıcaklarının YazzFest’e etkilerini de öğreniyoruz. Ebeveynler sıcaklardan dolayı akşam saatlerindeki son üç seansı tercih ediyorlar ve yoğunluk beklendiği üzere hafta sonları daha fazla oluyor. Hafta sonları bin kişiyi ağırladıklarını söyleyen belediye yetkilileri bu sayının hafta içinde ise 500- 600 kişiye düştüğünü belirtiyor.

MUTLULUK ÇIĞLIKLARI
Babası ile beraber bowling oynayan minik Alper Tuğrul da festivalin keyfini çıkaranlardan. Alandaki oyun parkurları arasından bir seçim yapmakta zorlansa da en çok sevdiğinin top ve kukaları ile bowling olduğuna karar veriyor. 1 saat 45 dakikalık oyun seansının keyfini doya doya çıkarmak için oyun parkurları arasında koşturan çocukların özellikle şişme parkurlarda zıplarken ve kayarken attıkları sevinç çığlıkları festival alanını kaplıyor.

VİKTOR’UN FAVORİSİ MİNİ BOWLİNG
Bir başka köşede annesiyle beraber eğlenen Viktor ise festivalin tecrübelilerinden. Anneanesiyle daha önce festivale gelerek çok eğlendiğini söyleyen Viktor bu kez de annesini elinden tutup festivale getirmiş. Onun da favorisi mini bowling. Kalamış Parkı’nın içindeki Yazzfest, ebeveynlerle çocuklarına eğlenceli vakit geçirme olanağı sunmak ve miniklere yaz tatillerinde neşeli bir sosyalleşme seçeneği vermek için kapılarını her gün saat 11.00’de açıyor. Son seansın başlama saati ise 21.00. İyi eğlenceler çocuklar...


ARŞİV