Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları başladı

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı kutlamalarına, Cumhuriyet Bandosu eşliğinde tüm mahallelerde bayrak dağıtımı ile başlayacak. Kutlamalar, 29 Ekim saat 19.23’te yapılacak olan “100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü”nün ardından Zülfi Livaneli’nin sahne alacağı “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” ile son bulacak

20 Ekim 2023 - 10:17

Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl “Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzü Kadıköy” sloganı ile yapılacak.

TÜM MAHALLELERDE BAYRAK DAĞITILACAK

Kadıköy’de Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusu, 21 Ekim Cumartesi günü 14.00’da Hasanpaşa Mahallesi’nde Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu eşliğinde bayrak dağıtımı ile başlayacaktı, ancak üç günlük “Ulusal Yas” ilanı nedeni ile 21 Ekim’deki bayrak dağıtımı bandosuz yapılacak.

“Ulusal Yas” ilanının sona ereceği 22 Ekim günü bando eşliğinde devam edecek olan bayrak dağıtımı, 28 Ekim Cumartesi akşamı 19.00’da Caddebostan Mahallesi İskele Sokağı’nda son bulacak.

ATATÜRK ANITI’NDA MEŞALE YAKILACAK

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında 23 Ekim Pazartesi günü İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın katılımı ile meşale yakma töreni yapılacak.

YÜRÜYÜŞ 19.23’TE

Kutlamaların zirvesini her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağdat Caddesi’nde yapılacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından verilecek olan konser olacak. Her yıl 19.00’da yapılan yürüyüş, bu yıl “100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü” adıyla 1923’e atfen 19.23’te yapılacak.

“100. YIL CUMHURİYET KONSERİ” LİVANELİ’DEN

Kutlamaların finali Zülfi Livaneli konseri ile yapılacak. Yürüyüşün ardından 21.00’da “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” verecek olan Zülfi Livaneli’ye şef Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Orkestranın solistleri ise Zeynep Helvaşi, Teyfik Rodos ve Görkem Ezgi Yıldırım’dan oluşuyor.

“TÜRKİYE” DİNLEYİCİ İLE BULUŞMUŞTU

Kadıköy Belediyesi, 100. yıla özel olarak bestelettiği “Türkiye” isimli klasik eser, geçtiğimiz günlerde Süreyya Operası’nda yapılan özel bir gösterim ile dinleyici ile buluşmuştu. Belediyenin siparişi ile eserin sözlerini şair Turgay Fişekçi, bestesini ise Turgay Erdener yaptı.

Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl “Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzü Kadıköy” sloganı ile yapılacak.

 

Etiketler; Cumhuriyet

ARŞİV