Cumhuriyetin 100. yılında "Kınalı eller" sergisi

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Tokat Baskı kursunun, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden kadınlara ithaf ettiği “Kınalı eller” sergisi, 10 Haziran'a kadar Göztepe Tarihi Tren İstasyonu'nda.

08 Haziran 2023 - 09:53

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Tokat Baskı kursunun Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle düzenlediği “Kınalı eller” sergisi,  7 Haziran Çarşamba günü Göztepe Tarihi Tren İstasyonu'nda açıldı.

Serginin açılışına, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nazan Suna Alpural, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın eşi Canan Yazıcı, kurs eğitmeni ve kursiyerler katıldı. 

Tokat Baskı kursiyerlerinin Tokat baskı tekniğini kullanarak yaptıkları 40'a yakın el emeği ürünün yer aldığı sergiyi, 10 Haziran’a kadar 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

“BEYAZ AYDINLIK GÜNLER DEMEK”

“Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mermileri yazmalara sararak taşıyan kınalı eller. Onları unutmadık. Bu sergiyi Cumhuriyetimizin 100. yılında onlara ithaf ettik.” diyen kurs eğitmeni Nilgün Hakarar, “Bu sergide 16 kursiyerimizin çalışması var. Tokat baskı tekniği kaybolmaya yüz tutmuş ama canlandırılmaya çalışılan bir sanat dalıdır. Bizler de bu tekniği kullanarak, siyah, kırmızı ve beyaz renklerin yer aldığı çalışmalar yaptık. Kurtuluş Savaşı'ndaki kötü günleri siyah, dökülen kanları kırmızı, beyaz da aydınlık geleceği ve Cumhuriyetimizi temsil ediyor.” diye konuştu. 

“GÖZLERİMİZ DOLA DOLA ÇALIŞTIK”

Tokat Baskı kursiyeri Banu Kara, “Bu kursa beş yıldır severek geliyorum. Hobi amaçlı başladım fakat artık yolumuz oldu. Birlikte üretmekten keyif alıyoruz, mutlu oluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı için yine hep birlikte ürettik. 100. yıl için gözlerimiz dola dola çalıştık.” dedi. 


 


ARŞİV