ÇYDD'DEN 8 Mart kahvaltısı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi, derneğe destek veren gönüllüleri, üyeleri ile dernekten burs alan öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kahvaltısında bir araya getirdi

08 Mart 2022 - 11:40

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kadıköy Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyük Kulüp'te kahvaltı düzenledi. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in de yer aldığı kahvaltıya derneğe destek veren gönüllü kişiler, üyeler ile dernekten burs alan öğrenciler katıldı. 

“BİRLİKTELİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Kahvaltıda konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “İstanbul'un en çağdaş ilçelerinden biri olan Kadıköy'ün çağdaş kadınlarına merhaba. Çalışkan, emek veren ve güçlenmiş Kadıköy şubesine bu güzel kahvaltıda bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi. 

Prof. Dr. Yüksel şunları söyledi: “Hepimizin bildiği o acı hikayenin ardından 8 Mart, dünyada Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı. Ülkemizde ve dünyada kadınlar acı çekmeye devam ediyor. Son günlerde Rusya'nın Ukranya'ya yaptığı saldırılarda kadınların çocukları için başka ülkelere gitme çabasına tanık oluyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Mücadele edebilmek için güçlü olmaya ihtiyacımız var. 8 Mart'ı anarak ve güçlenerek devam ediyoruz. Onun için birlikteliğimiz çok önemli.” 

“CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şube Başkanı Güzin Gürsoy da şunları söyledi: “Bugün hepimiz çok doğru yerdeyiz. Öncü ve değerli kadınların kurduğu bir dernekteyiz. Genel başkanları hep kadın olmuştur. Yönetim kurullarında yoğun olarak kadınlar yer almıştır. Cinsiyet eşitliğine ve kadın haklarına önem verilir.”  

Gürsoy'un konuşmasının ardından dernekten burs alan öğrenciler ÇYDD ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kahvaltı etkinliği öğrencilerin müzik dinletisi ile devam etti.

 

ARŞİV