Daha güzel bir Yeldeğirmeni için;BİRAZ DAHA SABIR!

Yeldeğirmeni Karakolhane Caddesi’nde iki aydır devam eden yol çalışması, esnaf ve mahalle sakinlerinin yaşamlarını zorlaştırsa da, alt yapısı sağlam ve güzel görünümlü bir Yeldeğirmeni için...

09 Ağustos 2011 - 15:49

Semra ÇELEBİ

Kadıköy Belediyesi ile ÇEKÜL Vakfı’nın birlikte yürüttükleri “Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma Projesi” kapsamında, mahallenin yolları yeniden yapılıyor. Rasimpaşa Mahallesi’nin ana caddesi olarak bilinen Karakolhane Caddesi’ndeki yol çalışması, mayıs ayında başladı ve hâlâ devam ediyor. Toz ve topraktan bunalan esnaf ve mahalle halkı bu durumdan biraz şikâyetçi. En kısa zamanda çalışmanın bitirilmesini istiyorlar.
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ise mahalle halkına hak vermekle birlikte onlardan biraz daha sabırlı olmalarını bekliyor çünkü caddenin yenilenmesi, Ramazan Bayramı öncesinde bitmiş olacak. Yani Yeldeğirmeni sakinleri, bayramda, yeni yollarda yürüyüş yapabilecekler.

NİHAYET KABLO TV GELİYOR!


Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, yol çalışmasının uzun sürme nedeninin, alt yapının tamamen yenilenmesinden kaynaklandığını belirtiyor: “Biz çalışmaya başlamadan önce, İSKİ, AYDEAŞ, İGDAŞ, TÜRK TELEKOM ve TÜRKSAT buraya girerek eksiklerini tamamladılar. Onlar işlerini bitirdikten sonra yol düzenlemesine başladık. Bu nedenle de çalışma uzun sürdü.”
Arslan’ın Yeldeğirmeni sakinlerine bir de müjdesi var. Yıllardır her türlü girişimlerin ve taleplerin geri çevrildiği mahalleye, nihayet Kablo TV geliyor. Türk Telekom ile TÜRKSAT arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bir türlü başlanamayan alt yapı çalışması, Mahalle Canlandırma Projesi kapsamında, Kadıköy Belediyesi’nin uğraşları sonucunda yapıldı. Böylece mahalleli, yol yapımı tamamlandığında, başvurmaları durumunda Kablo TV’de çıkan birçok kanalı izleyebilecek. Ayrıca İGDAŞ’ın yaptığı çalışma sonucu artık Karakolhane Caddesi’ndeki bütün binalara doğalgaz bağlanabilecek.

SINIR ELEMANLARI İŞBAŞINDA!

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan caddenin büyük bölümünün yapımının tamamlandığını ve Ramazan Bayramı öncesi tamamen bitirileceğini belirtiyor. Karakolhane Caddesi’ne yeni taşlar döşendiği gibi araçların kaldırımlara park etmemesi için sınır elemanları dikildi. Sınır elemanlarının bu kadar uzun olmasının bir nedeni de görme engellilerin takılıp düşmemesi. Sokakla caddenin birleştiği köşelere ise arnavut kaldırımı taşlar döşendi. Murat Arslan bunun nedenini de şöyle açıklıyor: “Parsel bacaları bu bölgelerde bulunuyor. Binalarda bir sorun olduğunda İSKİ kolaylıkla bu taşları kaldırıp çalışma yapabilecek.”
 

TÜM CADDEYE MANOLYALAR DİKİLECEK

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de sokak köşelerinde ayrılan ağaç yerlerine manolya ağaçları dikecek. Araç trafiği tek yöne indirilecek olan Karakolhane Caddesi, alt yapısı sağlam düzgün yolları, ağaçlıklı kaldırımlarıyla yepyeni bir çehreye bürünecek.
Öte yandan caddede bulunan binaların cepheleri de yeniden boyanacak. Marshall Boya’nın destek verdiği proje kapsamında cadde üzerindeki binaların renkleri belirlenerek esnafa ve kat sahiplerine tebligatlar yapılmaya başlandı. Semt sakinleri, binaları için belirlenmiş renkteki boyaları Rasimpaşa Mahalleevi’nden ücretsiz olarak alabiliyorlar. İşçiliği ise kendilerinin yaptırmaları gerekiyor.
Yine Karakolhane Caddesi’nde bulunan tente, vitrin, tabela ve klimaların ölçüleriyle ilgili de ilke kararları alındı. Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü de esnafa bu ölçülerle ilgili tebligatlar yapmaya başladı.
Karakolhane Caddesi yenileme çalışması, tüm cephe değişiklikleriyle birlikte 1.5-2 ay içinde sona erecek.


ARŞİV