Deneyimli eğitimci emekli oldu

Kadıköy’ün deneyimli eğitimcilerinden, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında emekli olan Nurten Salman, her zaman eğitim hayatına katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

16 Şubat 2012 - 11:19

40 yıllık eğitim hayatını 3 Mayıs 2011 tarihinde noktalayarak emeklilik hayatına başlayan Nurten Salman, “Daha yolun başındayım; her son yeni bir başlangıçtır ve daha yapılacak çok şey var. Bizler deneyimli eğitimciler olarak eğitim hayatımıza katkı sunmaya her zaman hazırız” dedi. 24 Kasım 2011’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamasına da emekli öğretmenler adına katılarak bir konuşma yapan Salman, öğretmen olmanın sevinci ile dolu olduğunu vurguladı.

Konuşmasına “1971 yılında Eskişehir’in kazası Sivrihisar’da göreve başladım, 3 Mayıs 2011 günü İstanbul’da emekli oldum” diye başlayan Salman, şöyle devam etti:
“Atatürk çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaştırılması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk, ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve beklentisini, duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Ayrıca, ‘Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ demekle, öğretmene yüklediği sorumluluğu ve ona verdiği değeri anlatmıştır. Bize doğruyu, güzeli, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Bizler onların eseriyiz. Arkamızdan gelen kafile izimizde yürüyorsa, emekli olsak da ‘Şu gökkubbede hoş bir seda bırakmak’ budur bence.”
Nurten Salman, son olarak Kadıköy’de görev yaptığı süre içersinde kendisine destek veren Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan’a, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e,
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’a, şube müdürlerine, Feneryolu Kız Sanat Okulu öğretmenlerine ve eski İstanbul Valisi ile Bakanı Nevzat Ayaz’a da teşekkür etti. 
Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan da Salman’a “Hizmet Şeref Belgesi” vererek, eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.
Uzun süren eğitim yaşamı boyunca Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde öğretmenlik ve idarecilik yapan Nurten Salman Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu’nda da 14 yıl müdürlük yaptı. Salman, son olarak müdür rotasyonuyla atandığı ve 8 ay süreyle görev yaptığı Zihni Paşa Pratik Kız Sanat Okulu’ndan yaş haddiyle emekli oldu. Salman’ın başarıyla geçen meslek yaşamında kazandığı 60’a yakın teşekkür ve takdir belgesi var.

ARŞİV