"Deprem bölgesinden elimizi çekmeyeceğiz"

Kadıköy Belediyesi'nin deprem bölgesindeki çiftçilerle dayanışma amacıyla hayata geçirdiği “Deprem Dayanışma Pazarı”, altıncı kez kuruldu. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “İlk gün 'deprem bölgesinden elimizi çekmeyeceğiz’ demiştik. Sonuna kadar yanlarında olacağız.” dedi.

25 Eylül 2023 - 11:14

Kadıköy Belediyesi'nin yaşanan iki büyük depremin ardından çiftçilerin ürünleri ile kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satılması amacıyla kurduğu “Deprem Dayanışma Pazarı”, 24 Eylül Pazar günü altıncı kez kuruldu.

Kadıköy Belediyesi'nin Hasanpaşa'da yer alan merkez binası bahçesinde kurulan pazar, 11.00 ile 18.00 saatleri arasında açık kaldı. Tezgahlarda mandalina, patlıcan, kabak, kırmızı biber, salata, Hatay Vakıfköy Kadın Kooperatifi ile Defne Kadın Kooperatifi'nden reçel çeşitleri, salça, yoğurt ve zeytinyağı, yeşil zeytin, baharat çeşitleri yer aldı.

TEZGAHLARDA BELEDİYE ÇALIŞANLARI

Kadıköy Belediyesi çalışanlarının tezgahlarda çalıştığı pazarda, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da alışveriş yaparak destek de bulundu.

“SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bugün yine deprem bölgesinden gelen ürünleri satıyoruz. İlk gün 'deprem bölgesinden elimizi çekmeyeceğiz’ demiştik. Hangi desteği sağlayabiliyorsak, ne yapabiliyorsak yapmaya devam edeceğiz. İlk anlarda arama kurtarma ile başladık. Sonra sosyal desteğe, oradaki çiftçilerin ürünlerini satmaya başladık. Bugün yine deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıları hatırlatmak için oradaki çiftçilerin ürünlerini Kadıköy'e getirdik. Ürünleri satarak onlarla beraber olduğumuzu, sonuna kadar yanlarında olacağımızı göstermek istedik.” diye konuştu.

“DAYANIŞMA HEP OLMALI”

Acıbadem Mahallesi'nde oturan, eşi, annesi ve kızı Defne Dora ile pazara gelen Ahmet Vargılı, “Belediyenin sosyal medya hesabından pazarın kurulacağını öğrendim. Hemen gelmek istedik. Dayanışma ortamında birlikte olmak çok önemli. Destek verdiğimiz için mutluyuz. Kadıköy Belediyesi'nin kurduğu bu pazar önemli. Belediye sürekli dayanışmayı arttırıyor.” dedi.

Üsküdar'da oturan Sevda Bilgin de şunları söyledi: “Halkın birbiriyle dayanışması çok kıymetli. Destek için buraya geldim. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”


ARŞİV