"Deprem Dayanışma Pazarı"nın ikincisine de yoğun ilgi

Depremzede üreticilere desteğini sürdüren Kadıköy Belediyesi, geçtiğimiz hafta ilkini yaptığı Deprem Dayanışma Pazarı’nın ikincisini yaptı. Kadıköylüler, ikinci pazara da yoğun ilgi gösterdi

27 Mart 2023 - 11:58

Depremzedelerle dayanışmasını hem deprem bölgesinde hem de Kadıköy’de sürdüren Kadıköy Belediyesi, 18 Mart’ta ilkini kurduğun “Deprem Dayanışma Pazarı”nın ikincisini 25 Mart Cumartesi günü kurdu.

Belediye bahçesine kurulan pazarda, depremzede çiftçiler ve kadın kooperatiflerinin ürünleri satıldı. Tezgahların başında ise belediyenin çalışanları görev yaptı.

KADIKÖYLÜLER YİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Malatya’nın kayısısı, Hatay’ın portakal ve limonu ile Hatay Defne Kadın Kooperatifi, Vakıfköy Kadın Kooperatifi ve Erzin Kadın Kooperatifi’nin, zeytini, zeytinyağı, balı, turşusunun satıldığı pazara Kadıköylüler, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yoğun ilgi gösterdi.

Fenerbahçe Mahallesi’nden Banu Tuncer, “Geçen hafta gelemedim, Feneryolu’ndaki Potlaç’dan satın aldım. Pazarın tekrar açılacağını duyunca çok sevindim; portakal, kuru kayısı, acur turşusu ve yeşil zeytin aldım. Ürünlerin üzerindeki tozların görüntüsü gözlerimizi yaşarttı. Kendime dedim ki, ben bunları hiç yıkamadan mutfağımda tutup bu acıyı unutmamaya çalışacağım” şeklinde konuştu. 

Erenköy Mahallesi’nden Gülnaz Akbaş, geçen hafta kurulan Deprem Dayanışma Pazarı’na gelemediği söyledi. Akbaş, “Depremzedelere yardıma geldim, pazardan limon ve zeytinyağı aldım” dedi. 

“HER KURUŞU DEPREMZEDEYE”

17 Mart tarihinde yapılan ilk “Deprem Dayanışma Pazarı”na katılarak satış yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, depremzede üreticilerle dayanışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Oradaki çiftçinin emeğine ve geleceğine sahip çıkacağız. Burada elde edilen her kuruş bölgedeki çiftçiye aktarılacak” demişti.

“ATIKSIZ DÜKKAN”LARDA DA SATILIYOR

Depremzede üreticilerin ürünleri ayrıca Kadıköy Belediyesi’nin Feneryolu ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan “Atıksız Dükkan”larda da satılıyor.

 

 

ARŞİV