Dilim pizzanın geçmeyen MODA'sı

Gitgide artan “dilim pizzacılar” Kadıköy sokaklarını dolduruken, Moda’daki Pinsa Moda, fırınından taze çıkan Roma usulü pizzalarıyla lezzet saçıyor.

30 Ekim 2014 - 16:30
Son zamanlarda, İtalya’nın o meşhur lezzeti Kadıköy sokaklarını da mesken tutmaya başladı. Kadıköy’ün merkezi yerleri dışındaki mahallelerde de, neredeyse her köşe başında “dilim pizzacıları” görmek mümkün. Şimdiye kadar yüksek fiyatlar verip damağımızda bayram eylerken midemizi şişiren koca pizzalara da bir alternatif sunuyor dilim pizzalar. Hem istediğimiz kadar hem de farklı çeşitlerden pizzaları 3-4 TL’ye yeme imkanı da cabası…
İşte bunlarda biri de Pinsa Moda. Meşhur dondurmacı Ali Usta’dan meşhur meyhane Koço’ya doğru inerken ilk sol sokakta bulunan Pinsa Moda’nın fırınından Roma usulü pizzalar çıkıyor her daim…
Tezgâh üzerinde sıralı, günlük hazırlanan çeşitler, çıtır hamur ve bol malzeme, mekanı en iyi özetleyen tanımlar. Mekân da adını zaten pizza sözcüğünün kaynağı olduğu varsayılan Latince kelimeden, Pinsa’dan alıyor. 
Sabit bir menüsü yok Pinsa’nın, birkaç klasik dışında her gittiğinizde yeni çeşitlerle karşılaşmanız muhtemel. Mevsimin malzemesi, pazarın iyisiyle hazırlanıyor her biri. Pizzaların unu ise tam buğdaylı. İstisnasız her gün tezgâhta bulacağınız çeşitlerden biri, pizza ustası ve mekanın sahibi Barış Oğuzer’in favorisi olan patates ve sosisli. Klasik seçeneklerin yanı sıra patlıcanlı-sucuklu ya da kabaklı lorlu alternatifler bulmak da mümkün.
Sipariş ettiğiniz pizza dilimleriniz ısıtılarak çıtır çıtır servis ediliyor. Yanında Pinsa’nın tavsiyesi ev yapımı limonata ya da çay. Malzemesine ve gramajına göre fiyatları farklılık gösteriyor pizzaların. Pinsa’nın hamuruna hayran kalınan pizzalarının yanı sıra güzelliği de günlük çıkardığı ekmekler. Günlük olarak değişiklik gösterse de irmikli, tam buğdaylı, mısır, çavdar gibi çeşitler var. 
Uzun lafın kısası, bu bir elin beş parmağını geçmeyen minik masalarıyla kendinizi Roma’da bir sokak pizzacısında hissettiren bu mekan, damağınıza lezzet katarken bir Moda sefası yapmanız için güzel bir seçenek.
Adres: Moda Bostanı Sok. No: 32/E1 Moda / 0216 348 95 55

ARŞİV