‘Dünya iyilikle güzelleşecek’ diyenler…

Kadıköy’de iki farklı oluşum, artık kullanılmayan eşyaların, ihtiyacı olan kişilere ulaşması için çalışmalar yapıyor. Eşyalar değerlensin diye kimi motorla kimi merkez açarak çaba gösteriyor

28 Mart 2018 - 09:51

Bu hafta Kadıköy’de birbirinden bağımsız iki farklı grup, sosyal fayda için harıl harıl çalışıyor. Onlardan biri ‘’Red Devils MC İstanbul’’ adlı motorsiklet kulübü.  Daha önce sokak hayvanları için çalışma yürüten ekip, bu sefer kolları ihtiyaç sahipleri için sıvadı. Ekip, Anadolu yakasında yürüttüğü bu organizasyonla, artık kullanmadığınız ama kullanılabilir durumda olan kıyafetlerinizi gelip evinizden teslim alıyor. Bunun için sizin de tek yapmanız gereken eşyalarını bir poşete koyup, Facebook sayfaları üzerinden ekibe ulaşmak. Motorlarıyla gelip evinizden bu eşyaları alıyorlar. Bu çalışma 15 Nisan Pazar gününe dek sürecek. Ardından da toplanan bu eşyalar Kadıköy Belediyesi’nin Açık Gardırop’una teslim edilecek. (facebook.com/reddevilsmcistanbul)

Kadıköy Belediyesi Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası, bağışlanan kıyafetleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturan bir merkez. Kadıköylüler kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası eşyalarını buraya bağışlıyor, ihtiyaç sahipleri de diledikleri eşyayı buradan ücretsiz alabiliyor.

Malzemeler burada değerlendirilecek 

Diğer bir sosyal fayda grubu olan Ahtapot Gönüllüleri de bu hafta çok yoğun. Zira, sosyal sorumluluk ve sivil dayanışma projeleri üretip hayata geçiren Ahtapot Gönüllüleri, Kadıköy’de bir mekan açıyor. Adı Malzeme Değerlendirme Merkezi. Her türlü malzemenin (kitap, kıyafet, oyuncak vb) bağışlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bu merkezin açılışı 31 Mart Cumartesi günü 13:00 - 19:00 saatleri arasında olacak. Siz de açılışa bağışlamak istediğiniz malzemelerle giderek katkı sunabilirsiniz. (Adres: Acıbadem Mahallesi Acıbadem Caddesi No:21)


ARŞİV