Doğanay Güzelgün için anma sürüşü

Bisikletliler, bisiklet sürerken bir aracın çarpması sonucu 1 yıl önce hayatını kaybeden Doğanay Güzelgün için anma sürüşü gerçekleştirdi

22 Temmuz 2024 - 12:07

18 Temmuz 2023 sabahı Bostancı Caffe Nero önünde, art arda üç polis kontrolünden kaçarak otomobil süren Temel Ünlü’nün çarparak hayatına son verdiği bisikletli Doğanay Güzelgün, ölümünün birinci yıldönümünde bisikletliler tarafından aynı yerde anıldı.

Doğanay Güzelgün’ün hayatını kaybettiği yerde bir araya gelen bisikletliler basın açıklaması yaptı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasının ardından Çiftehavuzlar’a kadar bisiklet sürüşü yapıldı.

“KAZALAR DEVAM EDİYOR”

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Doğanay’ın arkadaşları olarak 1 yıl sonra buradayız. Geçen sene canımız Doğanay Güzelgün, uyuşturucu taciri Temel Ünlü tarafından hız sınırını ve üç polis engelini aşarak aramızdan alındı. Ünlü’nün Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıllık cezası şu anda İstinaf Mahkemesi’nde. Doğanay’ın arkadaşları olarak 1 yıldır düzenli olarak şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Ancak her gün caddedeki araba yarışları ve hız sınırı aşımı dolayısıyla kazalar devam ediyor.”

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYELİM”

Benzer şekilde hayatını kaybeden bisikletlilerin de anıldığı açıklamada, “Konya’da aynı şekilde hayatını kaybeden Cihan Mert, 4 yıl önce antrenman dönüşü yine sarhoş bir trafik magandası tarafından katledilen Umut Gündüz, Maltepe sahil yolunda katledilen Memduh Lutfija ve motorlu taşıt sürücüleri tarafından katledilen binlerce kişinin hatırasına bugün bisikletlerimizi süreceğiz. Bir yıldır bu caddede devam eden araba yarışlarını durdurmak için mücadele ediyoruz. Bir yıllık çabamız sonucunda sadece bir adet yükseltilmiş yaya geçidi yaptırabildik. Talebimiz bu caddede hız sınırını aşan her araca ciddi yaptırımlar uygulanması ve bu cinayetlerin önlenmesidir. Yetkilileri bu konuda aksiyon almaya davet ediyoruz. Bir kişi daha eksilmeyelim. Trafik cinayetleri son bulsun, sokaklar hepimizin.  Biz buradayız. Vazgeçmiyoruz. Doğanay’ın hatırasına sahip çıkmaya ve suçluların ceza alması için mücadeleye devam ediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

Güzelgün’ün ölümüne neden olan Ünlü, kazanın ardından aracından inerek olay yerinden kaçmış ve günlerce bulunamamıştı. 17 suç kaydı olduğu bilinen Ünlü, 71 günlük kaçışın ardından Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne gelerek teslim olmuştu. Teslim olduktan sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen Ünlü için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile ceza istenmişti.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanık Temel Ünlü'nün 'Olası kastla ölümü neden olma' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Temel Ünlü'nün 'Olası kastla ölümü neden olma' suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti sanığın olaydan sonra kaçtığı ve yaklaşık 2 ay boyunca teslim olmadığı, olaydan sonra tanık Mehmet Can Çoban'ı kaza yerine kazayı üstlenmesi için gönderdiği, ayrıca sanığın ikinci kez tekerrüre esas sabıka kaydı bulunduğu dikkate alındığında uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek indirim uygulamadı.


ARŞİV