Efsanelerin isimleri Moda’daki apartmanlarda

Kadıköy Moda’da yan yana iki apartman, Büyük Fikret ve Metin Oktay isimleriyle futbolun iki efsane adını yaşatıyor

08 Ekim 2020 - 11:21

Moda’da bulunan Büyük Fikret ve Metin Oktay apartmanları, isimleri sebebiyle insanların ilgi odağı oluyor. Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından 'Büyük' lakaplı Fikret Kırcan ile Galatasaray'ın efsane futbolcusu Metin Oktay'ın anısı, apartmanlara verilen isimlerle yaşatılıyor. Fenerbahçeli futbolcu Fikret Kırcan'a ait apartmandaki bir daireyi yıllar önce satın alan emekli gazeteci Yalçın Bingöl, apartmanın isminin olmadığını fark ederek taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Büyük Fikret'in ismini apartmana vermeye karar veriyor. Komşularının da onayını alan Bingöl, apartmana Büyük Fikret ismini veriyor. Bingöl'ün yan komşusu olan bir Galatasaray taraftarı da bu durumu fark edince kendi apartmanına Metin Oktay ismini veriyor. 2000'li yılların başında iki apartmana verilen efsanevi futbolcuların isimleri, şimdilerde sokaktan geçenlerin ilgisini topluyor.

EZELİ ÇEKİŞME TATLI REKABET

Apartmana Büyük Fikret ismini veren emekli gazeteci Yalçın Bingöl, “Bir dönem Hürriyet Gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yaptım. 1970 yılında aldığım avukatlık ruhsatı sayesinde avukatlığa başladım. Bu evi yıllar önce babam vefat ettikten sonra annem yaşasın diye aldım. Evin önceki sahibi Fenerbahçeli Büyük Fikret’tir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Ben Büyük Fikret’i eskiden de tanırdım. Bundan 60 sene önce 16-17 yaşlarındayken futbol seçmelerine katılmıştım. Fakat seçmeleri kazanamadım. Bu apartmanın hepsi, Büyük Fikret’in eşi Ayşe Hanım’a aitti. Ben de Almanya’dan geldikten sonra burada oturmaya karar verdim. Ben geldikten sonra herkes apartmanın ismini soruyordu fakat apartmanın bir adı yoktu. Ben de bu konuyu gündeme getirdim ve apartmanın adını Büyük Fikret apartmanı yaptık. Daha sonralarda yan komşum Onnik geldi. Kendisi yan binanın sahibidir. Aramızda tatlı bir rekabet olduğu için kendisi apartmanın adını Metin Oktay yapmaya karar verdi. Bir gün bir yazar bu olaya kitabında yer verince insanların ilgisini çekmeye başladı. Aslında bu durum ezeli çekişmelerin tatlı durumlara dönüşebileceğinin ispatıdır. Yoldan geçen insanlar bazen şaşırıp fotoğraf çektirebiliyor.”

Uzun yıllarda spor yazarlığı da yaptığını belirten Yalçın Bingöl, “Üzülerek belirtmeliyim ki genç nesil Büyük Fikret gibi önemli futbolcuları tanımıyor. Spor yazarlığı geçmişim olduğu için Metin Oktay’ı da çok iyi tanırdım. Birlikte çektirdiğimiz bir sürü fotoğraf var. Kendisi çok iyi bir futbolcuydu. Böylesine önemli iki efsane ismin yan yana olması beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.


ARŞİV