Eğitime destek için anneler günü buluşması

ÇYDD Kadıköy Şubesi'ne destek veren üyeler, gönüllüler ile dernekten burs alan öğrenciler, anneler günü kahvaltısında bir araya geldi

06 Mayıs 2023 - 09:54

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kadıköy Şubesi, anneler günü vesilesiyle öğrencilerin eğitimine destek vermek  amacıyla İstanbul Yelken Kulübü'nde kahvaltı buluşması gerçekleştirdi. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in, derneğe destek veren gönüllü kişilerin, üyelerin ile dernekten burs alan öğrencilerin bir araya geldiği kahvaltıya gazeteci ve yazar Özlem Özdemir de katıldı.

“BU BAHAR DAHA MUTLUYUM”

Anneler günü buluşmasında söz alan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, şunları dile getirdi: “Bu bahar daha mutluyum, daha iyi hissediyorum. Sanki yere basarken ayaklarım havada uçuyorum. Böyle güzel duygular içindeyim. Eminim ki sizlerde benzer duygular içindesiniz. Çünkü söz sana bahar gelecek. Kıymetlimiz Türkan Saylan eğitimde her kadının laik Cumhuriyet'e borcu var derdi. Atatürk'ten aldığımız haklarla daha çok borçluyuz. Ben bugün ÇYDD Genel Başkanı isem, üniversitede de akademisyensem ve  burada şu an konuşabiliyorsam bütün buları Atatürk'e, onun kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyum. Saygımız hiç bitmeyecek.”

“KAZANACAĞIZ”

Gazeteci ve yazar Özlem Özdemir ise Türkiye'nin çağdaş ve aydınlık kadınları ile bir  arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındayız. Bu çok önemli. Seçime gidiyoruz. İçinizde umutsuzluk olmasın. Biz kazanacağız. Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılında tekrar bağımsızlığını geri kazanacaktır.”

Kitapları hakkında bilgi veren Özdemir, “Kadınlar Cumhuriyeti kitabım Cumhuriyet'in yüzyılında bütün kadınlar için, özellikle genç kızlar için yazdığım bir kitap. Kitabı tamamlanmış hissettiren Türkan Saylan'dı. Yazmasam olmayacaktı. Benim için çok özel ve değerli birisi. Bilim kadını olarak kişiliği çok değerli. Anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bilim kadını yönü vurgulanmalı. Rotamızı yeniden cumhuriyetimizin çağdaş, laik ve bilimsel şekilde ilerleyeceği bir yönde hareket ettireceğimize inancım tamdır.”






 


ARŞİV