Eğlen, öğren, oyna

Spordan sanata, bilimden eğitime hiçbir şeyin unutulmadığı Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri Yaz Okulu’nda eğlenmek ve öğrenmek ücretsiz…

03 Temmuz 2015 - 10:52
Mustafa SÜRMELİ
Okullar tatil olunca uzun yaz tatiline giren öğrenciler yaz okullarıyla dolu dolu bir tatil geçiriyor. Yaz coşkusu Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri’nde de devam ediyor. Çocuk Etüt Merkezleri 2015 yılı Yaz Okulu Programı 16 Haziran’da başladı.
Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Kemal Tahir Çocuk Etüt Merkezleri’nde 24 Temmuz 2015 tarihine kadar sürecek olan ücretsiz yaz programında; Matematik Okulu, İngilizce, Satranç, Geziler, Bilgisayar, Oyunlar, Spor, Atölyeler, Fen deneyleri ve eğlenceli etkinlikler var.
6 hafta süren yaz okulu programında öğrencilere okuma atölyesi, satranç, film gösterimleri gibi zihinsel etkinliklerin yanında müze ve park gezileri, spor faaliyetleri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler yapma, bunlara katılma imkânı sunuluyor. 9-14 yaş arasındaki çocuklar yaz okuluna kayıt yaptırabiliyor.


SOSYAL BİR PROJE
Çocuk Etüt Merkezleri, Kadıköy sınırları içinde ikamet eden çocukların, sosyal belediyecilik kapsamında, eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak için 2009 yılında başlatılan bir proje. Merkezde; alanlarında deneyimli 20 branş öğretmeni eşliğinde ilköğretim öğrencilerine 3. sınıftan 8. sınıfa kadar ücretsiz eğitim imkânı sunuluyor. Etüt Merkezleri, ağırlıklı olarak dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik çalışmalar yapıyor. Kadıköy’ün neredeyse her mahallesinden öğrenci faydalanıyor.
Ders yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vererek öğrencilerin gelişimine katkıda bulunan Etüt Merkezlerinden, her eğitim ve öğretim yılı boyunca ortalama 3 bin öğrenci yararlanıyor.
 
SINAVA HAZIRLIK
Okul dönemi boyunca dört etüt merkezinde de 6-7 ve 8. sınıflardan toplam 700 öğrenciye TEOG sınavlarına hazırlık dersleri veriliyor. Ders kitapları, yaprak testler ve deneme sınavları materyali öğrencilere diğer hizmetler gibi ücretsiz sağlanıyor. Öğrencilere yılda 6 adet TEOG deneme sınavı yapılarak, sınava hazırlıkları sağlanıyor.
İlköğretim 3. 4. ve 5. sınıf öğrencilerine de Matematik, Fen ve Türkçe, İngilizce dersleri veriliyor. 800 öğrenci bu derslerden yararlanıyor. Tüm dersliklerde akıllı tahta eşliğinde interaktif eğitim programları sunuluyor.

İNTERNETTEN KİTAP KEYFİ
Her etüt merkezinde daha çok çocuk ve gençlik kitaplarından oluşan, okuma alışkanlığını geliştirmek için kurulan kütüphaneler mevcut. Öğrenciler isterlerse kütüphaneden ödünç kitap alıp evde de okuyabiliyor. Kütüphanelerdeki mevcut materyal, Kütüphane Otomasyon programı yardımıyla elektronik ortama aktarılarak internetten öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Öğrenciler, Online Katalog Taraması yaparak istedikleri kaynakların rafta olup olmadığını görebiliyorlar.


GELECEK YIL KAYITLARI
Bu arada aileler ve öğrenciler için şimdiden duyuralım. Çocuk Etüt Merkezleri’nde 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim Yılı kayıtları 25 Ağustos tarihinde başlayıp 25 Eylül’e kadar devam edecek. İlgilenenler için Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezlerinin adres ve telefonları:
Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi: Dumlupınar M. Mandıra C. Coşkun S. 3/2 Kadıköy-Tel: 0216 418 83 24
Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi: Rasimpaşa M. Karakolhane C. No:39 Kadıköy-Tel: 0216 414 31 85
Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi: Hasanpaşa M. Kurbağalıdere C. Abdulhalim Memduh S. No:1 Ak İş Merkezi D. 24 Kat 3-Tel: 0216 345 83 99-345 96 28
Kemal Tahir Çocuk Etüt Merkezi: Rasimpaşa M. Taşköprü S. 8/A Kadıköy-Tel: 0216 348 23 93
 
KAYITLAR 6 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Çocuklara konservatuvar düzeyinde sanat eğitimi veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi(ÇSM)’nin Yaz Atölye Çalışmaları ise Ağustos’ta başlayacak. Eylül ayına kadar sürecek olan programa kayıtlar 6 Temmuz’da başlıyor.
ÇSM Yaz Atölyeleri programındada; Beden Perküsyonu & Çalgıları Tanıyalım, Çocuklar Piyanoyla Tanışıyor, Çocuklarla Ses-Nefes Çalışması, Müzikli Drama, Ritim Atölyesi, 5-6 yaş arası çocuklar için Müzikte Yaratıcı Çalışmalar, 8-10 yaş arası çocuklar için Dünyadan Halk Dansları, 5-8 yaş arası çocuklar için Bale Pabuçları, Yaylı Çalgılar Atölyesi, Gitar Dünyası, 6-14 yaş arası çocuklar için Resimde Yeni Teknikler / Hikâyeyi Resmetmek, Yaratıcı Drama, Mandala, 10-13 yaş arası çocuklar için Dilimin Sınırları, Dünyamın Sınırları başlıklarıyla çalışma alanları yer alıyor.
Tüm etkinlikler Kadıköy Belediyesi'nin ücretsiz hizmeti. Kayıtlar 6-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında Çocuk Sanat Merkezi 5. Katta yapılacak. Atölye çalışmaları gün-saat ve içerikleri ile ilgili detaylı bilgi Temmuz başı itibariyle
www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr adresi ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Fahrettin Kerim Gökay Cad. No.128, Kat.5 Göztepe-Kadıköy adresinden ve (0216) 567 84 01 numaralı telefondan edinilebilir.
 

ARŞİV