Ekolojik Yaşam Merkezi'nde renkli ve eğlenceli yaz atölyeleri

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlendiren ve öğreten yaz atölyeleri düzenliyor. Bu etkinliklerden biri de yoğun katılımla gerçekleşen Falun Dafa meditasyonuydu.

20 Temmuz 2023 - 11:06

Ekoloji, iklim değişikliğ, doğal yaşam konularında atölyelere ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi, yaz dönemini için de dolo dolu bir atölye programına imza attı. Yaz programında çocuklar ve yetişkinler için hem eğlendiren hem de öğreten atölyeler yer alıyor.

Program, bitkilerle boyama, atalık tohumlar, el yapımı kağıt, sürdürülebilir tarım, atıksız mutfak, doğal temizlik malzemeleri yapımı, kuş boyama atölyesi, drama ve tiyatro olmak üzere geniş bir yelpazeye sahip. Programda can dostlarımız da yer aldı. Evcil hayvanların davranış ve sağlığı, köpeklerin davranışlarındaki değişimler gibi konular işlendi; sokak hayvanları için mama dağıtımı da yapıldı.  

“MERHAMET, HOŞGÖRÜ...”

Ekolojik Yaşam Merkezi'nin bu renkli yaz programında yer alan etkinliklerden biri de Falun Dafa meditasyonuydu. Falun Dafa Derneği tarafından 15 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti. Falun Dafa Derneği gönülleri, katılımcılara meditasyon hakkında bilgiler verdi, hareketleri gösterdi. Derneğin gönüllülerinden Demet Gökoğlu, “Çin kökenli bir uygulama. İçinde merhameti, doğruluğu ve hoşgörüyü barındırıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler yapabilir. Fiziksel ve psikolojik sağlığa olumlu etkileri var. Özellikle bağışıklık sistemine.” dedi.

“BURADA ÇOK MUTLUYUM”

Etkinlik katılımcılarından Ilgın Aktaş, “Göztepe'de oturuyorum. Ekolojik Yaşam Merkezi'nde atıksız yaşam atölyelerine katıldım. Buradaki etkinlikleri takip ediyorum. Eğitimler hem eğlenceli hem de eğitici. Bu etkinlik de dikkatimi çekti. Ayrıca arkadaşlarımla birlikte yapabileceğim bir etkinlikti. İlk defa meditasyon deneyimledim. Şu an çok rahat hissediyorum. Farklı yaş grubundaki birçok kişi ile bir aradayım. O yüzden kendimi burada mutlu hissettim.” diye konuştu.

“DOĞAL ORTAMDA BİR ETKİNLİK OLDU”

Diğer bir katılımcı İrem Gürhan da şunları söyledi: “Kısıklı'da otuyorum. Arkadaşım davet etti. Ekolojik Yaşam Merkezi'ni ilk defa gördüm. Doğal bir ortamda tavuk ve horoz sesleri eşliğinde bir etkinlik oldu. Merkez çok güzelmiş, hoşuma gitti. Düzenli olarak yoga yapıyorum. Bu etkinliği de görmek istedim. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi geleceğini düşündüm. Uygulamayı merak ettim, araştıracağım.

BİLGİ VE BAŞVURU ADRESLERİ

Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki farklı yaş gruplarına yönelik (çocuk-yetişkin) gerçekleşen ücretsiz atölye ve eğitimler hakkında bilgiyi “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz, atölyelere bu web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Atölyeler ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi için (0216) 356 25 82 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. 


ARŞİV