Emeklilerin tercihi Kadıköy

Akbank Emeklileri Derneği, üyelerinin ısrarı üzerine yeni lokalini Kadıköy’de açtı

10 Nisan 2015 - 09:30
Süleyhan AVŞAR

1976 yılında Beşiktaş’ta kurulan Akbank Emeklileri Derneği, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’nın ardından, 2 binin üzerinde üyesinin bulunduğu İstanbul’da ikinci lokalini açtı.

Akbank ve Ak Sigorta emeklilerine hizmet veren ve emeklilerinin haklarını korumak, emeklileri arasında sosyal, ekonomik ve kültürel dayanışmayı güçlendirmek, hizmetlerini Türkiye çapındaki emeklilerine ulaştırıp kaynaşmayı sağlamak amacıyla kurulan dernek, üyelerinin ısrarı üzerine yeni lokalinin yerini Kadıköy olarak belirledi.
Derneğin Yönetim Kurulu, Akbank müdür emeklisi yedi kişiden oluşuyor. Genel başkanlığı 17 yıldır Yıldız Tengiz üstleniyor. Üyelerine keyifli vakitler geçirme imkanı sunan dernek, her yıl dernekte 20.yılını doldurmuş üyeler için plaket töreni düzenliyor.
Depremde zarar gören üyelerine maddi ve manevi yardımda bulunan dernek ayrıca ihtiyacı olan emeklilerinin yüksek öğrenimdeki çocuklarına eğitim bursu veriyor. Yurtdışı ve yurtiçi kültürel geziler, üyeler arası yarışmalar, üyelerine kurslar düzenleyen dernek gelecek sezonda Kadıköy’de de çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Birlikte güzel işler başarmayı hedeflediklerini söyleyen dernek başkanı Tengiz, üyelerini anlamlı etkinliklerde bir arada görmekten memnun olduklarını belirtiyor.


ARŞİV