"En anlamlı hizmet Alzhemier merkezleri"

Kadıköy Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü'nde bir dizi etkinliğe imza attı. Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Alzheimer Merkezi sayısını çoğaltmak istediklerini söyledi

22 Eylül 2023 - 15:38

Kadıköy Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nde bir dizi etkinlik  gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında şarkılar ve türküler söylendi, şiirler okundu, danslar edildi ve ikramlar yer aldı.

Etkinliğin misafirleri, Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi ile  19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nden hizmet alan hasta ve hasta yakınlarıydı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın da ziyaret ettiği etkinlikte, Kadıköy Belediyesi birim müdürleri ile merkez çalışanları da yer aldı.

“MERKEZLERİ ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ”

“Kadıköy Belediyesi olarak Türkiye'de  bir ilki başlattık. Daha sonra diğer belediyelere örnek oldu, merkezler çoğaldı. Sonra biz Göztepe'de ikinci merkezi açtık.” diyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şöyle devam etti: “Yer ve fırsat  bulursak bu merkezleri çoğaltmayı düşünüyoruz. Belediye olarak yönettiğimiz kentte birçok hizmette bulunuyoruz. Çöpünüzü topluyoruz, asfaltınızı yapıyoruz, kreşler açıyoruz. Ama sanırım en anlamlı,  hayatın içinde dokunduğumuz hizmet bu merkezlerimiz.  Çünkü sizlerle tanışıyoruz. Sizlerin  sorunlarına ufakta olsa çözüm bulmaya, unuttuklarınızı geri getirmeye çalışıyoruz.  Sizlerle beraber  olmak bizi mutlu ediyor. Sizlerle zaman  geçirmek mutluluk kaynağı. İyi ki buradasınız. İyi ki birlikteyiz.”

“SİNSİ BAŞLANGIÇLI KRONİK BİR SÜREÇ”

Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şube Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çınar da güne dair yaptığı konuşmasında şu bilgileri paylaştı: “Alzheimer hastalığı yaşlı nüfusun artması ile birlikte görülme sıklığı giderek artmaktadır. Pandemi sürecinde de sosyal izolasyon, fiziksel aktivitenin azalması nedeniyle hastalıkta görülme oranında ve hastalıktan ölümde artışlar bildirilmiştir. Alzheimer sinsi başlangıçlı, yavaş ilerleyici kronik bir süreç. Hastalığa yakalanmamak için fiziksel ve zihinsel aktiviteler, kaliteli uyku, iyi beslenme ve stresle baş etme yöntemlerini bilmek çok önemli.”

“MUHTEŞEM BİR HİZMET”

Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi'nden annesi Kerime Tunç'un hizmet aldığını söyleyen Aycan Cetmelioğlu da düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Kozyatağı Mahallesi'nde aile hekimliğinde hemşire olarak çalıştığım sırada yollarda 19 Mayıs Merkezi'nin afişlerini görmüştüm. Sonra fark ettim ki başka bir yerde de merkez var. Göztepe Alzheimer Merkezi'ni aradım. Cengiz Beyin yaklaşımı çok güzeldi. Merkeze davet ettiler. Merkezden 7 aydır hizmet alıyoruz. Sağlıkçı gözüyle de baktığım zaman hizmet muhteşem. Merkezde sosyolog, psikolog var. Karşılama ve uğurlama süreçleri şahane. Annem salı ve perşembe günü geliyor. Merkezde çok mutlu. Müziği çok  seviyor. Şarkı söylüyor, resim yapıyor. Doğadan toplanan malzemeleri boyuyorlar. Bu tür merkezler artmalı. ”


ARŞİV