“En büyük miras Cumhuriyet'tir”

Cumhuriyet Bayramı tebrikat kabulü töreni, Kadıköy Hallk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, “Cumhuriyet atalarımızdan bize kalan en büyük mirastır” dedi

29 Ekim 2020 - 12:57

Kadıköy'de Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusu ve gururu yapılan etkinlik ve kutlamalarla yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat kabulü töreni, 29 Ekim Perşembe günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan'ın tebrikleri kabul ettiği törene, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Neslihan Uyar, Kadıköy Tapu Müdürü Özer Özdemir, Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim İncegil, İŞKUR Kadıköy Şube Müdürü Bekir Aslan, Kadıköy ilçesi halk eğitim merkezi müdürleri, Kızılay Kadıköy Şubesi yöneticileri ile siyasal parti temsilcileri katıldı.

Tabiatına en uygun idare şekli”

Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan'ın konuşmasıyla devam etti. “Cumhuriyetin 97.yıl kuruluş yıl dönümünü milletçe coskuyla ve gururla kutluyoruz” diyen Kadıköy Kaymakamı Özarslan, “Bu anlamlı günde sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs 1919'da başlayan milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasından sonra Büyük Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin tabiatına en uygun idare olan Cumhuriyet'i ilan etti. Atalarımızdan bize kalan en büyük mirastır.” dedi.

Devlet ve millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır.”

Cumhuriyet'e kolay kavuşulmadığına vurgu yapan Kaymakam Mustafa Özarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyük acı ve sıkıntılar çekerek ulaştık. Milletimizin katlandığı büyük fedakarlıklar sayesinde bağımsızlığımızı ilan ettik. Sağlımızı tehdit eden korona virüsü salgını nedeniyle kontrollü sosyal hayat aşamasındayız. Bundan dolayı Cumhuriyetimizin 97.yıl dönümünü vatandaşlarımızla el ele ve kol kola meydanlarda kutlayamıyoruz. Her bir vatandaşımız Cumhuriyet'in öz evladıdır Cumhuriyet'in eşit derecede sahibidir. Cumhuriyet rejimi devlet ve millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Farklı din, dil, inanç ve geleneklerden gelen vatandaşlarımız bizim zenginliğimizdir. Birlikte yaşamayı başarmış bir milletiz.”


 


 


ARŞİV