En Romantik Kelime: PASTANE

Eskiden pastane denince akıllara, gençlerin buluşma noktaları gelir, ilk aşkların yaşandığı, o masum ve kaçamak duygularla limonataların içildiği lk heyecanlar gelirdi akıllara…

10 Temmuz 2015 - 10:27
Esma BAYRAKTAR  
Eskiden pastane denince akıllara, gençlerin buluşma noktaları gelir, ilk aşkların yaşandığı, o masum ve kaçamak duygularla limonataların içildiği, pastaların yendiği, o ilk bakışlar ilk heyecanlar gelirdi akıllara… Şairlerin buluştukları, edebiyat sohbetleri yaptıkları hatta şiirlerini yazdıkları eski pastaneler mesela Markiz Pastanesi bir efsane olmuştur. Filmlere, romanlara konu olan bu pastane şu anda ne yazık ki kapanmış olsa bile belleklerde tatlı bir anı olarak yaşıyor.
Günümüzde pastaneler de değişti. Limonata içilip pasta yenen o romantik havasından sıyrılıp günümüzün insanına hitap eden aşamalar kaydetti. Artık pastanelerde kahvaltılar veriliyor. Değişik lezzetlerde atıştırmalık yiyecekler sunuluyor ve hatta iftar sofraları bile hazırlanıyor.

KUĞU PASTANESİ 
1980 yılında Suadiye Bağdat Caddesi’nde ilk şubesini açan Kuğu Pastanesi, devamlı kendini yenileyerek saygın bir marka olmayı başardı. Eski pastane geleneklerini de sürdürerek günü yakalayan Kuğu Pastaneleri, daha sonra Altıntepe, Ataşehir, Keyap ve Trump Cadde şubelerini de açarak gelişmeye devam ediyor. 
Kuğu, eski pastane keyiflerini yaşatmaya özen gösteriyor. Örneğin taze sıkılmış limondan yapılmış naneli limonatalarıyla, beyaz fincanda sunulan tarçınlı sahlepiyle, tek kişilik kremaya bulanmış muzlu pastalarıyla, lokumlu türk kahvesiyle nostalji yaşatıyor. Pastane deyip sakın sandalyelerde oturuluyor sanmayın. Salonların geniş bir bölümünü çok rahat koltuklarla döşemişler. Geniş koltuklarda günün yorgunluğunu atıyor insanlar…

YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ
30 yıldır lezzet dağıtan Kuğu’nun mutfağında en ileri teknoloji kullanılıyor. Dudullu’daki fabrikada üretim yapılıyor. “Güvendiğimiz elemanlarımızla ve en ileri teknolojiyle, hizmet vermeyi ilke edindik. Artık Kuğularda sabah kahvaltıları, birbirinden leziz zeytinyağlılar, sarmalar bile bulabilirsiniz. Hatta bu yıl Ramazan’da iftar mönüsü de hazırladık” diyorlar. 

ORGANİK KAHVALTI VE BRUNCH
Pazar günleri verilen “brunch”a köy peynirleri, köy tereyağı, köy yumurtası, ev yapımı reçeller ve organik ballarla başlanıyor. Kendi yaptıkları poğaça çeşitleri, börekler, simitlerle zenginleşen brunch, ilerleyen saatlerde dünya mutfağından seçme nefis lezzetlerle devam ediliyor. Zeytinyağlı çeşitleri, et seçenekleri, açık büfe tatlı seçenekleri, neler yok ki…

İFTAR VE SAHUR MÖNÜSÜ
İftariyelik şık tabaklarda peynir ve zeytin çeşitleri, kuru kayısı, hurma, badem, ceviz, reçel ve bal çeşitleri, su böreği, salata çeşitleri, çorba, seçenekli ana yemek, zeytinyağlılar, güllaç, baklava seçenekleri… Sofrada yok yok! Açık büfe meyve ve tatlı da cabası. İftariyelik mönünün kişi başı fiyatı 50 TL. Ayrıca haftasonu sahur mönüsü de var, aklınızda bulunsun. Afiyet olsun. 

Adres: Altıntepe Şube: Bağdat Cad. No:67 Küçükyalı 0216 388 46 17
Ataşehir Şube: Şerifali Mah. Çetin Cad. Kız Kalesi Sok. Elit Plaza B Blok No:1 Ataşehir / 0216 540 74 05

ARŞİV