‘Engel-SİZ’ program, kadınların tv’sinde…

Kadıköylü astrolog, yazar ve kişisel dönüşüm uzmanı Hülyanida Şahin, Türkiye’nin ilk ve tek kadın kanalı olarak yola çıkan Woman TV’de program yapmaya başladı.

15 Ekim 2019 - 14:57

“Hülyanida ile EngelSİZ” adını taşıyan bu sosyal sorumluluk programı, engelli bireylerin sesi olmayı hedefliyor. Herhangi bir alanda başarılı olmuş engelli bireyler ile aynı alanda başarısını sürdüren ünlü isimlerin biraraya geldiği programında, ajitasyonla değil engelli bireylerle engelsiz bireyler arasında empati kurarak takdir ile dikkatleri çekmek planlanıyor. Her pazar günü saat 12.30’da yayınlanan programa bugüne kadar yazar-psikolog Azra Kohen ve hayvansever-gazeteci-müzisyen Ömür Gedik konuk oldu. İlerleyen programlarda da Özgün, Sertap Erener, Güldür Güldür ekibinden sanatçılar konuk olacak.

Parıltı Görmeyen ve Az Gören Çocuklara Eğitim Destek Derneği’nin kurucularından olan Hülyanida Şahin, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’na çok engelli eğitim bölümünün açılması, Braille harflerinin sosyal hayata dâhil edilmesi, engelli bireyleri kaynaştırma eğitimleri gibi birçok projeye öncülük etmesinin yanı sıra toplumun engelli insanlara bakış açısında farkındalık ve bilinç kazandırma amaçlı Renkli Dünyalar Yaşam Merkezi’ni kurma yolunda ilerliyor. Şahin, Türkiye’de 8 milyonun üzerinde engelli bireyin bulunduğunu anımsatarak, “Sadece onlar değil, yakın çevreleri de çeşitli dezavantajlarla yaşıyor. Biz de bu projemizle toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz” diyor.


ARŞİV