Engellere akülü sandalye bağışı

Gönüllü Evi’nde yapılan törenle, Erenköy Gönüllüleri Engelliler Komitesi’nin aldığı iki adet akülü ve üç adet manuel sandalye engellilere verildi.

08 Mart 2012 - 15:22

Erenköy Gönüllüleri’nin temin ettiği iki adet akülü ve üç adet manuel sandalye engellilere teslim edildi.

Sandalyeler, Erenköy Gönülülleri Engelliler Komitesi’nin çalışmaları sonucunda alındı. 2011 faaliyet döneminde kurulan Erenköy Gönüllüleri Engelliler Komitesi, Gülhan Ağırbaş başkanlığında 6 üyeden oluşuyor. Komite, ilk olarak Engelliler Merkezi Yöneticisi Canan Öner’den kapsamlı bilgi aldı, engellilerin manuel sandalye ihtiyaçları tespit edildi. Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner de Gönüllü Evi’nde ağırlanarak bilgi alındı. Sonunda Yönetim Kurulu toplantısında engellilere iki adet akülü ve üç adet manuel sandalye bağışlanması kararı alındı. Koro Şefi Itrî İmanlı ve gönüllülerin bağışları ile alınan sandalyeler, Erenköy Gönüllü Başkanı Nesrin Kaynak’ın kapsamlı araştırmaları sonucu en uygun şartlarda temin edildi. Akülü sandalyelerin hakiki ihtiyaç sahipleri Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Gürer tarafından araştırılarak tespit edildi. 24 Şubat Cuma günü de Gönüllü Evi’nde düzenlenen geniş kapsamlı etkinlikle, tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi. Törene; Engelli Merkezi Yöneticisi Canan Öner ile refakatinde engelli Akın Demir, engelli Birgül Parlak ile kızı, Kadıköy Belediyesi Engelliler Komisyonu’ndan Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşen Gürer, Nurhan Kutman ile Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Okumuş, mahallenin geçmiş dönem başkanları, bağışçılar ve semt sakinleri katıldı. Katılımcıların anlamlı ve duygu yüklü yorumlarıyla sıcak ortam içinde sandalyeler engelli vatandaşlarımıza teslim edildi. Hazırlanan açık büfe ve çay ikramı eşliğindeki sıcak sohbetler yapıldı. Akülü araçları alan engelliler, Kadıköy Belediyesi’nin engellilere verdiği hizmetlerden olan “Alo Engelli” araçlarıyla yolcu edildi.
Erenköy Gönüllüleri de, “Huzurlu bir etkinliği tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Gelecek yıllarda da engellilerimizle el ele benzeri anlamlı projelerle destek vermeye devam edeceğiz” dediler.

ARŞİV