Engelleri aşın, yaşama katılın

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Birleşin, güç olun.

05 Aralık 2012 - 11:47

Mustafa SÜRMELİ

Büşra TANRITANIR
 
Cumhuriyet Halk Partisi Engelliler Üst Kurulu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2 Aralık Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bostancı Gösteri Merkezi’nde partisinin organize ettiği Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katıldı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlikte engelliler, hazırladıkları dans ve müzik gösterilerini sergiledi. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, tüm kentlerin engelliler için engelsiz hale gelmesi gerektiğini belirterek, “Onların rahatlıkla parka gitmeleri, sinemaya gitmeleri, tiyatroya gitmeleri, eğlenmeleri, okula gitmeleri, sağlık hizmetleri almaları gerekir” dedi. Sadece belli günlerde bir araya gelmenin yetmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Her zaman engellilerle beraber olmalıyız. Onların sorunlarını çözebilmek için çaba harcamalıyız. Engelli bireylere spor yapma imkânı sunarsanız başarılı sporcular olacaklardır; okuma imkânı sunarsanız okuyacak ve başarı sağlayacaklardır. Yapmamız gereken engelliler önündeki bütün engelleri kaldırmaktır” diye konuştu. Çok sayıda engelli derneğinin olmasına karşın aralarında birlik olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Birleşin, güç olun. Yaklaşık 8,5 milyon engellimiz var. Bu 8,5 milyon kişi ortak bir ses oluşturabilirse hiçbir siyasi parti o sese kulak tıkayamaz. Anneler ve babalar engellileri bir çatı altında buluşturun” çağrısında bulundu.

SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ YAPILACAK
Engellilerin büyük bir arzuyla iş yaşamına katılmak istediklerini, 1 milyon 8 yüz bin çalışabilir durumdaki engelliden, sadece 400 bin civarında engellinin çalışabildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demek ki engelliye ait alanları kapatmayacağız. Engelli çalışacak, sigortalı olacak, zamanı gelecek emekli olacak. Kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla yaşayacak. Engelliye iş olanağını mutlaka sağlamalıyız. Sosyal devleti güçlü kılacaksak engelliye çalışabileceği ortamı hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kamuda çalışması gereken 44 bin engelli kadrosunun ancak 23 bin tanesinin dolu olduğunu da belirtti. Etkinlikte “Engelsiz Kırmızı Koltuk” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide Kemal Kılıçdaroğlu engelli vatandaşların sorduğu sorulara yanıtlar verdi. Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu ise, yaptığı gösteri ile salonda bulunanları coşturdu. Hakan Aysev ve Hüseyin Turan'ın müzik dinletisi sunduğu etkinlikte engelli dansçı Mehmet Sefa Öztürk'ün yaptığı gösteri salondan büyük alkış aldı.
Etkinliğe katılarak yorumladığı şarkılarla beğeni toplayan Hüseyin Turan’a teşekkür plaketini Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk verdi.
 

ARŞİV