Engelli Merkezi yeni yerinde

2005 yılında kurulan Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi, Koşuyolu’ndaki yeni yerinde törenle açıldı. Açılışa, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yanı sıra CHP Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu da katıldı. 

21 Mart 2014 - 09:04
 
Kadıköy Belediyesi yeni bir birimi daha halka açtı. Engelli vatandaşlara özel olarak dizayn edilen Yeni Engelli Merkezi, 14 Mart Cuma günü törenle hizmete açıldı.
Bundan 9 yıl önce 2005’de, engelli yurttaşlarımız ve ailelerine sosyal açıdan yardım sağlamak, eğitim, istihdam, psikolojik ve hukuki anlanda danışmanlık hizmeti vererek yaşam kalitelerini arttırmak ve kent hayatlarını kolaylaştırmak amacı ile hizmete açılan Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi, artık Koşuyolu Mahalle Evi’nin yanındaki yeni yerinde hizmet verecek.
Merkezin açılış törenine, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan, CHP Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu, Koşuyolu Mahalle Muhtarı Taşkın Tuna, Kadıköy Gönüllüleri, mahalle sakinleri ve engelli vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, 20 yıl süreyle Kadıköy’de belediye başkanlığı yaptığını, bu başarının arkasında Kadıköylülerin olduğunu vurgulayarak, “Kadıköy şu an önemli bir merkez durumunda, Kadıköy’ün rahatlığını bozamayacaklar” dedi.  
Öztürk, konuşmasında katılımcılara Gazete Kadıköy’ün 729. sayısını okumaları tavsiyesinde de bulunarak, “Lütfen alın okuyun, bu sayıda beni sinirlendiren bir konu ile ilgili (“AKP adayının hayali seçim vaatleri” başlıklı haber) konuştum, size rica ediyorum gazeteyi alın ve okuyun, AKP’nın söylediklerine kanmayın” dedi.
Kendisi de bir engelli CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan da açılışta bir konuşma yaptı. Hükümetin engellilere yönelik politikasını eleştiren Karahan, “Her 3 Aralık’ta, Down sendromlu bir çocuğu kolları altına alıp fotoğraflar çektirseler de onlar için bir şey yapmadılar. Maalesef bu ülkede ötekileştirilmiş olan grubun içine engelliler de giriyor. Ne yazık ki bu ülkede yöneticiler görme engelli birisine; ‘Görmüyor musun sana iş verdik daha ne istiyorsun?’ diyerek 800 TL. maaş ile çalışan birinin başka da bir şey istememesini normal görüyorlar. Devletin sosyal devlet olması için engelleri, insan hakları açısından onların yaşamlarını daha da kolaylaştırmak devletin birincil görevidir” diye konuştu. 
CHP’nin Kadıköy Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu da Kadıköy Belediyesi’nin başarılı projelere imza attığını belirterek, projelere devam edeceklerini, daha iyisini yapmak için çalışacaklarını söyledi.

BİNA SAHİBİNE PLAKET VERİLDİ
Engelli Merkezi için kullanılan binanın normal bir apartman olarak inşa edildiğini, daha sonra engelli vatandaşların ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğini vurgulayan Başkan Selami Öztürk, bina sahibi Bedii Hakkı Kırali için bir teşekkür plaketi hazırladıklarını söyledi. Başkan Öztürk, plaketi, CHP Kadıköy Adayı Aykurt Nuhoğlu ve Koşuyolu Mahalle Muhtarı Taşkın Tuna ile birlikte Kırali’ye verdi.

ARŞİV