Engelsiz sevdalar Kozyatağı'nda buluştu

Ankara Komedi Sahnesi’nin engellilerin yaşadığı sorunları sahneye taşıdığı ‘engelsizsevda.com’ adlı tiyatro oyunu, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izleyiciyle ücretsiz olarak buluştu.

06 Nisan 2011 - 13:34

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Sahnesi, 28 Mart günü önemli bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Ankara Komedi Sahnesi’nin engellilerin sorunlarını gündeme taşımak amacıyla sahneye koyduğu “engelsizsevda.com” isimli 2 perdelik oyun, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla 2 seans olarak izleyiciyle ücretsiz buluştu. Oyuna ilgi yoğundu.
Oyun, hem engellileri anlamaya çalışan hem de onlarla bir arada yaşayan insanların durumunu ortaya koyarak, toplumun engellilere olan bakış açışını eleştiriyor. Öte yandan birbirimize koyduğumuz duygusal engeller de işleniyor. “engelsizsevda.com”un yazarı ve yönetmeni Turgay Yıldız, bu engellerin bizi kabalaştırdığını ve bu yolla hayatın genel olarak kaba bir hale geldiğini söylüyor. Bu tür yaklaşımların son dönemde giderek arttığını ifade eden Yıldız, şunları söylüyor: “Sadece duyarlı insanların görebileceği bir şey bu. Bu, genel-geçer kabalaşma... Buna, birbirimize karşı ‘körleşme’ de diyebiliriz. İnsan, sahip olduğu yerin körü oluyor ve başkalarını göremiyor. Empati ihtiyacı giderek artıyor. Kalkıp gidip oradan bakmak gerekiyor. Sanatın işlevi, yenilmesini kolaylaştırmak için ‘acı’ bir hikâyeyi tatlandırarak anlatmaktır. Biz de bu oyunla bunu yapmaya çalıştık.”


 


ARŞİV